12. veebruar 1998 kell 22:00

Parempoolne Ivo Rull mõistab õigust

Lugesin Ivo Rulli kirjatööd «Keskerakondlik mõte» (ÄP 10.02.1998). Minus tärkas tõsine huvi -- mis mees see Rull on. Sain teada, et kunagi oli ta Isamaa peasekretär, kes käis maha koos parteiga. Temast sai veendunud parempoolne ja nüüd kasvab ta ümber sama veendunud talumeheks. Ma ei näe võimalust käsitleda tema artiklit «Eesti kõrgema kommertskooli ja Tartu ülikooli lektori ning TV1 saatejuhi» objektiivse ja ausa kirjutisena.

Rulli kirjutise järgi on «parempoolsete» poliitiline platvorm rajatud neljale vaalale: aja tülli ja siis valitse, valeta ja siis mõista õigust. Artikli autor soovib Keskerakonna ja Koonderakonna omavahel tülli ajada.

Parempoolsed on väike partei ja nemad võivad valitseda ainult siis, kui neil õnnestub suured erakonnad tülli ajada. Ma nimetan Rulli väiteid silmakirjalikeks. Ta süüdistab mind omandi- ja maareformi halvas seisus. Tegelikult näitab statistika vastupidist. Suhtekorraldaja vaatleb ülbitsemisena seda, et ma julgesin seltskonnaajakirjas avaldatud fotol koos ajakirjanikuga mullivannis istuda. Kas siis ajakiri Kroonika oleks pidanud Rulli arvates maareformi analüüsimisega tegelema? Artikli sellised sovjetlikud üldistused viivad muu hulgas küsimuseni, kas ma üldse tohiks enne maareformi lõppu vanni minna?

Hetkel kuum