9. märts 1998 kell 22:00

Alusetud süüdistused

Kõrvalasuval reklaamiküljel on riigi maksuamet avaldanud kuulutusena pöördumise Eesti avalikkuse poole, milles ta maksumaksja raha eest väljendab oma suhtumist 27. veebruari Äripäevas ilmunud kirjutisse «Maksuametnik kahtluse all kasiinoäris».

Et lugejail ei tekiks väärarvamust, lisan mõned omapoolsed selgitused. Minule usaldatud informatsiooni põhjal esitasin eile, s.o 9. märtsil kaitsepolitseile avalduse, paludes välja selgitada, kas Tallinna maksuameti direktori asetäitja Tamara Jõerüüt on või ei ole seotud kasiinoäriga. Tõdesin oma avalduses kahte võimalust: kas tegu on ilmse korruptsioonijuhtumiga või on mind kui ajakirjanikku teadlikult petetud. Vähemasti tänase seisuga ei ole mul mingit põhjust oma infoallika aususes kahelda. Uurimise huvides ei pea ma võimalikuks oma avaldust kaitsepolitseile pikemalt kommenteerida.

Kummaline, et maksuamet ei suuda teha vahet juriidilise isiku ja füüsilise isiku maksuvõla vahel. Maksuvõlglane on ikkagi AS Õhtupost, mitte ajakirjanik.

ASi Õhtupost asutasid 1993. aasta kevadel AS Hommikuleht, mille toonane juhatuse esimees ma olin, ning üks Eesti Ekspressi väljaandja Hans H. Luigega seotud firmasid, kusjuures aktsiapakk jagunes pooleks. Mina, Peeter Raidla, ei ole kunagi olnud Õhtuposti aktsionär. Juhatuse esimehena sain vaid täita omanike tahet. AS Õhtupost tegutses kolm kuud, andes välja ajalehte Post. Tegu oli varatu ettevõttega, millest on teadlikud nii maksuamet kui ka täitevbüroo.

Hetkel kuum