24. märts 1998 kell 22:00

Jaapani Pank ähvardab sekkuda

Dollari kurss jeenis suhtes langes eile Aasia turgudel ligi jeeni võrra, kui Jaapani rahandusministeeriumi kõrged ametnikud ning keskpanga uus president Masaru Hayami rääkisid nagu ühest suust, et jeeni kurss on liiga nõrk, ning andsid mõista, et interventsioon lähipäevil on väga tõenäoline. Õli valas tulle veel aserahandusminister Eisuke Sakakibara, kes teatas vestlusest valuutakursside teemadel USAga. Analüütikute sõnul on Föderaalreservide ja Jaapani Panga ühisaktsioon üpriski võimalik.

Saksa marga suhtes sai dollar toetust Hesse liidumaa tarbijahinnaindeksi 0,2protsendilisest langusest märtsis. Möödunud aastaga võrreldes kasvasid jaehinnad täpselt protsendi võrra, Baieris oli tarbijahinnaindeks 1,1 protsenti (aastasel baasil). Investorid jälgivad nüüd, kas ka teistes Saksamaa liidumaades on inflatsioon langemas ning kuidas mõjub see kogu riigi tarbijahinnaindeksile, mis avaldatakse järgmisel esmaspäeval. Ollakse siiski arvamusel, et inflatsioon riigis ei ole vähenenud piisavalt, et Bundesbank võiks lühiajaliste laenude intressimäärasid langetada. Eile õhtul oli USD kurss 1,8286 DEMi.

Otsustavaks marga-dollari kursile saab Euroopa komisjoni ning Euroopa rahaliidu täna avaldatav soovitus nende riikide kohta, keda soovitatakse võtta loodava Euroopa rahaliidu liikmeks. Reedel avaldab Saksamaa liidupank oma ettekande.

Kullauntsi hind tõusis esmakordselt pärast 10. veebruari taas üle 300 dollari, 301,80 dollarini. Pärastlõunane fiksing Londonis oli 300,30 USD/oz.

Hetkel kuum