24. märts 1998 kell 22:00

Nafta hind korrigeeris börsi

Riia börsil said aktsiate hinnad taas kord jalad alla, ehkki liikusid jätkuvalt kitsastes vahemikes. Börsikäive kasvas tublisti, mida maaklerid ei pidanud aga kauplemise edasise elavnemise märgiks, vaid ennustasid senise loiduse püsimist lähematel päevadel. Põhinimekirjas langes küll Unibanka, ent ülejäänud eesotsas Staburadzega liikusid pisut ülespoole.

Leedu börsil jätkus hindade väike langus ning börsi kauplemiskäive vähenes järsult, ületades vaid veidi 100 000 dollari piiri. Põhinimekirja pangad olid mõlemad tugevate langejate seas ning Litin kaotas 13,4 punkti 937,79ni. A-nimekirjas jätkus Leedu Gaasi hinnalangus. Väikese käibe juures kaotas aktsia hinnast 5,89% ning hind võib jääda lähiaegadel üsna kõikuvaks. Maaklerite arvates võib olukord börsil püsida sellisena kuni aastakoosolekute perioodi lõpuni ehk paar nädalat ning suuri hinnamuutusi selleks ajaks ei ennustata.

Esimene optimismilaine Vene kabinetireformist teisipäeva õhtuks möödus ning asendus üldise ettevaatusega. Investorid eelistasid seniseid positsioone hoida ning ostjate-müüjate hulk kuivas õhtuks kokku. Hommikune äge tõus kahanes seetõttu õhtuks üsna napiks. Aktsiahindade edasist käiku mõjutavad tõenäoliselt võrdsete teguritena edusammud uue valitsuskabineti kokkupanekul ning uudised nafta hinda mõjutavatest lepetest.

Nafta hinna tõus osutus enamikule USA investoritest ebameeldivaks uudiseks, kuna äsjasele tugevale inflatsioonile võib see tuua soovimatut järge. Seega olid naftafirmad New Yorgi börsil pea ainsad tõusjad. Ka ebakindlus poliitiliste arengute suhtes Venemaal nõrgestas turgu. Dow kukkus tugevalt ning langustrend valitses ka laiemal turul. Nasdaqil seevastu liikusid tehnoloogiaaktsiad üles, kosudes esmaspäevastest kaotustest. Nasdaqi koondindeks tõusis taas seniste rekordtasemete alla.

Hetkel kuum