Hansa sekkus liitumiskeerisesse

30. märts 1998, 00:00

Kui neljapäeva õhtul tundus, et suurem segadus Tallinna Panga ümber hakkab vaibuma, siis reede hommikul lõi kogu pangandusturu ja loomulikult ka Tallinna börsi kihama Hansapanga sekkumine ühinemiskeerisesse.

Kui võis loota, et turg saab neljapäevastest sündmustest positiivse impulsi, siis reedehommikune üllatus Hansapangalt tekitas turul taas paraja segaduse. Koos eelnevate sündmustega paisus segadus sedavõrd suureks, et investorid veidi ära ehmatasid, hommikupoolikul oli kauplemine küllaltki loid ja närviline.

Sündmusi üritas oma kontrolli alla saada Tallinna börs, kes kordamööda eri aktsiatega kauplemise peatas. Mõistlikuks võib pidada kauplemise peatamist kogu päevaks Tallinna Panga aktsiaga. Kauplemiskeelu lõpetamisel algab Tallinna Panga aktsiaga kauplemine kindlasti juba palju kõrgemal tasemel. Samas on aktsiale ühinemispakkumustega küllalt selge hinnatase ette määratud ja aktsia hind sellelt vaevalt enam oluliselt hälbib.

Oma kasu ühinemismöllust lõikas Forekspank, kelle aktsia hind levima hakanud ühinemisspekulatsioonide toel kerkis 4,84%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing