7. aprill 1998 kell 22:00

Hoiupanga kolme kuu kasum 51 miljonit

Selleks aastaks prognoosis Hoiupank 382 miljonit krooni kasumit, mis eeldab ligi 32 miljoni kroonist keskmist kuukasumit. Panga juhatuse esimees Aare Kilp ütles, et tema hinnangul pole vaja hakata kasumiprognoosi ümber tegema. «Suur osa meie aktivatest on hoitud Saksamaal madala tootlikkusega,» sõnas ta. Aprillikuus hangib Hoiupank Kilbi sõnul juurde vahendeid, mis hakkavad rohkem kasumit tootma. «Kui turg stabiliseerub, saab paremini kasumit toota,» lausus ta. Hoiupanga varade maht märtsi lõpu seisuga oli 9,9 miljardit krooni.

Kilp ütles, et Hoiupanga kasum enne tulumaksu oli esimeses kvartalis 70% suurem kui möödunud aasta esimeses kvartalis. «Siis me tulumaksu ei maksnud, nüüd aga maksime,» sõnas Kilp.

Kilbi sõnul on Hoiupanga esimese kvartali tulemused väga head. «Hoiused on hästi kasvanud, see on baas, millelt edasi minna,» rääkis ta.

Kilp ütles, et nüüd on pangal võimalik tänu hoiuste suurele kasvule hakata jälle raha välja laenama. «Loodan, et Hoiupank on hoiuste mahult jätkuvalt suurim,» sõnas ta. Kilp lisas, et Hoiupank on tugeva finantsilise potentsiaaliga pank pärast sügisest aktsiaemissiooni. «Äripäeva testid on näidanud, et Hoiupank on vähim riskantne pank, seegi on tinginud klientide usalduse kasvu, mis omakorda toob kaasa hoiuste kasvu,» rääkis Kilp.

Hansapanga juhatuse liige Rain Lõhmus ütles, et suurema kasumi prognoosimine on Eesti panganduse trend. «Prognoos ei pruugi paika pidada, pealegi on 1998. aasta kõigile raskem aasta,» sõnas ta.

Kommenteerides Hoiupanga ligi 51miljonilist kvartalikasumit, ütles Lõhmus, et eks kõik ootasid enamat. «Samas võiks muidugi ära oodata konsolideeritud andmed,» lisas ta.

Hetkel kuum