8. aprill 1998 kell 22:00

Estiko aktsia huvikeskmes

Tallinna börs suudab praegu, pankade esimese kvartali konsolideeritud tulemuste ootuses, paista silma vaid loiu kauplemise ja stabiilse hinnatasemega. Eile ulatus börsisüsteemi päevakäive napilt üle 55 mln krooni taseme ja enamiku aktsiate hinnad liikusid ilma kindla suundumuseta üles-alla. ÄP püsis kogu päeva kitsas 4,5punktises koridoris ja sulgus õhtul 773,57 punktil ehk 0,05% kõrgemal üleeilsest sulgemistasemest.

Enimkaubeldud oli eile 11,17 mln krooniga Hansapanga aktsia. Vaatamata sellele olid suurema tähelepanu all pigem 2--3 tööstusaktsiat. Erakordselt suur oli Estiko aktsia käive -- 10,25 mln kr. Estiko käive ulatus üle 10 mln kr taseme üldse esimest korda. Estiko puhul tingis turu kõrgendatud tähelepanu eile aktsia hinnas kajastunud fondiemissioon, mille tulemusel ettevõtte aktsiakapital tõusis seniselt 29,95 mln kroonilt 39,922 mln kroonile. Kui reaalsetes hindades aktsia hind langes ligi 16,4%, siis fondiemissiooni arvestades jäi Estiko aktsia päevaga 11,5 protsendiga plussi.

Elavnenud kauplemine (käive 4,62 mln kr), kergitas eile jõudsalt Rakvere LK aktsia hinda -- tõus päevaga 7,03%, 9,9 kroonile.

Hetkel kuum