16. aprill 1998 kell 22:00

Varastatud juveelidele on raske Eestis turgu leida

Tallinna juveeliärist MaryGold kolme miljoni krooni väärtuses varastatud juveelid tuleb Eestist välja viia, sest kohalik turg on selleks liiga väike, ütles Eesti kullaliidu juhatuse esimees Kaupo Nõlvak.

Nõlvak lisas, et kohalikud kauplused ei võta varastatud ehteid müüki, turul nendega kaubelda ei saa ja käest kätte liikumine on ka ebatõenäoline. Nõlvaku hinnangul oleks ainus võimalik tee viia varastatud ehted Venemaale, kus juveelikaubandus on kontrollimatu.

Nõlvak märkis, et ajakirjanduses avaldatu põhjal on kullakaupmeestes tekkinud kahtlus, et tegemist on kindlustuspettusega.

Röövitud kauplus kuulub firmale Centrumix. Firma president, kelle nime sekretär keeldus avaldamast, ei viibi Tallinnas ja ka tema saabumise aega ei osanud sekretär öelda.

Nõlvaku sõnul on ka kullaliit püüdnud firma omanike jälile jõuda, kuid tulutult ja jäljed lõppesid Venemaal.

Juveelid kindlustanud Eesti Kindlustuse kahjukäsitluse osakonna jurist Piret Jõhvik ütles, et võimalikku kindlustuspettust on vara kommenteerida. Juveelide kindlustussumma oli 800 000 krooni. Kahjusumma suurus tuleb kindlaks määrata, sest praegu ei ole teada, millised varastatud ehted olid kindlustatud, millised mitte, lisas ta. Jõhvik kinnitas, et alakindlustuse korral hüvitatakse kahju proportsionaalselt. ÄP

Hetkel kuum