• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hyundail valmis uus minimahtuniversaal

  Hyundai huvitava kujuga väikeauto jõuallikaks on 1-liitrine 12klapiline 54hj mootor, kasutatakse kas 5käigulist manuaal- või 3- või 5-käigulist automaatkäigukasti. Korea turul on Atos (seal Santro nime all) saadaval ka kolmesilindrilise 0,8-liitrise jõuallikaga.
  Miniatuursetele mõõtmetele vaatamata (napilt pikem kui Renault Twingo), jätab Atos tänu oma kujule oluliselt suurema mulje. Ehkki autot reklaamitakse kui viiekohalist, tuleks sellesse teatud reservatsiooniga suhtuda -- seda on ta vaid siis, kui tegu viie lühikese korealasega.
  Väliskujult pürib Atos samasse klassi, kuhu A-klassi Mercedes, kuid nii mahutavuselt, hinnalt kui ka üldtasemelt on tegu siiski kahe erineva maailmaga. Atos on erinevalt Mercedesest odav auto ja see paistab välja ka autos sees, kus tagasihoidlik viimistlus ja odav plastsisu asja kohe paika panevad. Mercedese kolmeharulise tähega ei kannata võrdlust ka Atose sisuliselt olematu mootorivalik, mis saksa autol koosneb 1,4- ja 1,6-liitrisest bensiini- ning 1,6- ja 1,7-liitrisest turbodiiselmootorist.
  Sarnaselt pisimersule hiilgab Atos oma multifunktsionaalsusega, võimaldades istmete kokkupaneku teel autot kiiresti vastavalt vajadustele ringi kohendada. Pagasiruumi maksimaalne maht -- 1085 liitrit -- pole arv, mida häbenema peaks.
  Eestisse pole Atos veel jõudnud, Lätis maksab baasvariant 4939 latti (pisut alla 120 000 krooni).
  Tarmo Noot Hyundai Baltist märkis, et Eestis peaks Atose hind mahtuma 93 000 ja 117 000 krooni piiresse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.