• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jaapani ärimehed otsivad Eestist kontakte

  Lepinguid ega kokkuleppeid külaskäigu raames ei sõlmita. Higuchi lausus, et Eesti majandus on saavutanud taseme, kus erastamisprotsess hakkab lõpule jõudma ja vajatakse investeeringuid ettevõtluse arendamiseks. Ta avaldas tunnustust ka Eesti rahasüsteemile.
  Jaapani suursaadik Jasuji Ishigaki sõnas, et külaskäigu eesmärk on pikaajaliste suhete ja koostöö arendamine, mitte kiired ja lühiajalised tulemused. Ta ütles, et Eesti ja Jaapani majandussuhetel on suur potentsiaal.
  Jaapani suurima õlletehase Asahi juhatuse esimees Hirotaro Higuchi rääkis, et kohtumised peaminister Mart Siimanni, rahandusminister Mart Opmanni, majandusminister Jaak Leimanni ja välisinvesteeringute ning ekspordi arendamise sihtasutuse juhi Jüri Sakkeusega olid konstruktiivsed ja andsid hea ülevaate Eesti majanduslikust olukorrast ning eurointegratsioonist.
  Täna kohtuvad Jaapani ärimehed Eesti kaubandus-tööstuskoja esindajatega.
  Eestit külastava delegatsiooni liikmed kuuluvad ühendusse Keidanren, mis on Jaapani suursaadiku sõnul üks mõjukamaid organisatsioone Jaapanis.
  Keidanren on eraalgatusel põhinev ja kasumit mittetaotlev majandusorganisatsioonide föderatsioon, kus on esindatud peaaegu kõik Jaapani majandusharud. Ühendusse kuulub üle tuhande Jaapani juhtiva ettevõtte ja 122 assotsiatsiooni.
  Delegatsiooni kuuluvad Tokyo-Mitsubishi panga, Japan Airlinesi, All Nippon Airwaysi, Sumitomo, Toyota, Sony, Asahi õlletehase, ITOCHU, Nippon Expressi, Toray Industries'i ja Mitsubishi uuringute instituudi esindajad.
  Jaapanlaste Euroopa visiit hõlmab peale Eesti ka ?veitsi, Kreekat, Lätit ja Leedut.
  Keidanreni delegatsioon viibis esmakordselt Eestis 1992. aastal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.