• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rosneft uuele pakkumisele

  Vene naftafirma Rosneft erastamine ebaõnnestus, sest tähtajaks, teisipäeva lõunaks, ei laekunud ühtki pakkumust. Peaminister lubas naftafirma uuesti müüki panna laupäeval või esmaspäeval.
  Valitsus ei soostunud olukorda ametlikult kommenteerima, vaid lubas täna teha ametliku avalduse müügi kohta.
  Rosnefi müümise ebaõnnestumine on valitsusele poliitiliselt ebameeldiv ja rahaliselt ohtlik, sest valitsus tahtis muuta Rosnefi müügi erastamise mudeliks, rahustada selle abil kriisis finantsturgu ning teenida miljardeid tühja riigikassasse.
  Juba paar nädalat enne müügitähtaja lõppu hoiatasid põhilised ostukandidaadid valitsust, et 75% aktsiate hind 2,1 miljardit dollarit on liiga kõrge, arvestades nafta hinda maailmaturul ja segadust Venemaa kapitaliturul.
  Rosnefti põhiline ostukandidaat oli Gazprom, kes juba eelmisel aastal moodustas konsortsiumi koos Royal Dutch/Shelli ja Lukoiliga.
  Teine ostuhuviline oli Uneximbank. FT-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sulev Alajõe: Pärnu majandusarengut takistav oskustööjõu nappus istub haridussüsteemi augus
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Algas Arco Vara aktsiate märkimine
Täna algab Arco Vara täiendavate aktsiate märkimise periood, mis kestab oktoobri keskpaigani.
Täna algab Arco Vara täiendavate aktsiate märkimise periood, mis kestab oktoobri keskpaigani.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Eesti ükssarvikute asutajad: peagi on Eestis 15 miljardifirmat
Miljardieurose väärtusega arenevaid tehnoloogiafirmasid on Eestis rohkem kui kusagil Euroopas, kuidas saavutatud edu säilitada ja mida saaks riiks selleks ära teha, rääkisid kolmapäeval Äriplaani konverentsil lavale astuvad Eesti ükssarvikute asutajad portaali Foundme.io vahendusel.
Miljardieurose väärtusega arenevaid tehnoloogiafirmasid on Eestis rohkem kui kusagil Euroopas, kuidas saavutatud edu säilitada ja mida saaks riiks selleks ära teha, rääkisid kolmapäeval Äriplaani konverentsil lavale astuvad Eesti ükssarvikute asutajad portaali Foundme.io vahendusel.