3. juuni 1998 kell 22:00

Eesti firma müüb aknaid Venemaal ja Soomes

«Meile on see kontserni usalduse küsimus, mis lubab vaadata kindlalt tulevikku,» kommenteeris sakslastega kevadisel ehitusmessil allkirjastatud lepingut Lokmani direktor Indrek Sauga. Esindusõigusega kaasnev käibe kasv ja sellega seonduv kasumi suurenemine tagavad firma jätkuva arengu, lisas ta.

Venemaal alustab Lokman müüki Peterburist, kus on sõlmitud leping kohaliku firmaga Evrostroistandart. Venemaal on võimalik ka koostöö Eesti ehitusfirmadega, kes seal turul juba tegutsevad, ütles Sauga.

Soomes on lepingu sõlmimine lähiaja küsimus, märkis Sauga. Ta ei nõustunud partneri nime täpsustama. «Läbirääkimised käivad ka ühe suure ehitusfirmaga, kes on Eestiski esindatud,» ütles ta. Soome ehituskontsernidest on Eestis tütarettevõttega kohal YIT ja Lemminkäinen.

Sarnaselt Eestiga on ka Soomes juhtiv katuseakende müüja Taani kontsern Velux. «Soomes kasvab korteri- ja eramuehitus jõudsalt, millest Roto huvi,» kinnitas Sauga. Soome kaudu toimub ka eksport Venemaale, jätkas ta.

Lokman sõlmis lepingu Rotoga neli aastat tagasi. Lokmani suuremad tellijad on akna- ja uksetootjad AS Glaskek ja AS Lasita Aken ning ehitusfirma AS Kogeri & Sumbergi Grupp.

12 töötajaga firma selle aasta käibe prognoos on välisturge arvestamata 36 mln krooni. Lokmani eelmise aasta käive oli 24 miljonit krooni ja kasum 1,5 miljonit krooni.

Ligi viis aastat tagasi alustanud Lokman on Veluxi kõrval Eesti suuremaid katuseakende ja aknatarvikute müüjaid.

Hetkel kuum