• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vene võlakirjaoksjon oli edukas

  Läti börsi RICI indeks kukkus eile 4,76 protsenti ja 356,54 punktini. Nii madalal oli börs 30. oktoobril 1996. Kui Eesti maaklerid rääkisid viimase börsilanguse ajal, et paanikas olid kohalikud ja ostuhuvi oli välisinvestoritel, siis lätlased käitusid vastupidiselt. Välisinvestorite lahkumisest tekkinud kaost püüavad leevendada kohalikud. Jõud on siiski napiks jäänud ning üks väheseid aktsiaid, mille vastu on huvi, on turuliider Unibanka, mis andis lõviosa kogu turu käibest ja langes 0,40%, 2,50 latini.
  Vilniuse börs liikus eile kindla suunata. Põhinimekirja indeks Litin tõusis üle pika aja, laiemat turusektorit kajastav Litin-A langes aga taas -- seekord 0,43 protsenti. Maaklerite sõnul on turg stabiliseerumas ning peagi on oodata spekulantide saabumist. Leedu börs on viimase kuuga kaotanud 13% oma väärtusest ja üha enam aktsiaid on oma põhja saavutanud. Tõusu ooodata on siiski liiga vara, kuigi Baltimaade turuliider Eesti tõusis 10%. Leedukate hinnangul on taoline tõus pärast suurt kukkumist küllaltki tavaline.
  Aktsiate hinnad Venemaa kauplemissüsteemis reageerisid 8,5% tõusuga edukale riiklike võlakirjade oksjonile. Pretsedenditu seitsmepäevase tähtajaga võlakirjad müüdi 39,93 protsendilise tulususega. Hästi läksid ka teised võlakirjad. Turg on optimistlik-ettevaatlik ja jälgib hoolikalt uudiseid lääneriikide toetuse kohta. Iga negatiivne ilming ses suhtes võib saavutatu kiiresti põrmustada.
  Suunaotsimine jätkus Wall Streetil ka teisipäeval. Juhtivaid aktsiaid müüdi ning Dow langes 0,35% võrra 8891,24 punktini, laiemat sektorit kajastav Standard & Poors seevastu tõusis 0,19%. Esmaspäeval tugevasti kukkunud tehnoloogiasektor taastus tänu madalale hinnatasemele kiiresti ning Nasdaq tõusis 0,86% võrra.
  Eile hommikul alustasid Ühendriikide aktsiaturud närviliselt. Dow alustas päeva 37punktilise tõusuga, seejärel aga kukkus taas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.