Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vene võlakirjaoksjon oli edukas

  Läti börsi RICI indeks kukkus eile 4,76 protsenti ja 356,54 punktini. Nii madalal oli börs 30. oktoobril 1996. Kui Eesti maaklerid rääkisid viimase börsilanguse ajal, et paanikas olid kohalikud ja ostuhuvi oli välisinvestoritel, siis lätlased käitusid vastupidiselt. Välisinvestorite lahkumisest tekkinud kaost püüavad leevendada kohalikud. Jõud on siiski napiks jäänud ning üks väheseid aktsiaid, mille vastu on huvi, on turuliider Unibanka, mis andis lõviosa kogu turu käibest ja langes 0,40%, 2,50 latini.
  Vilniuse börs liikus eile kindla suunata. Põhinimekirja indeks Litin tõusis üle pika aja, laiemat turusektorit kajastav Litin-A langes aga taas -- seekord 0,43 protsenti. Maaklerite sõnul on turg stabiliseerumas ning peagi on oodata spekulantide saabumist. Leedu börs on viimase kuuga kaotanud 13% oma väärtusest ja üha enam aktsiaid on oma põhja saavutanud. Tõusu ooodata on siiski liiga vara, kuigi Baltimaade turuliider Eesti tõusis 10%. Leedukate hinnangul on taoline tõus pärast suurt kukkumist küllaltki tavaline.
  Aktsiate hinnad Venemaa kauplemissüsteemis reageerisid 8,5% tõusuga edukale riiklike võlakirjade oksjonile. Pretsedenditu seitsmepäevase tähtajaga võlakirjad müüdi 39,93 protsendilise tulususega. Hästi läksid ka teised võlakirjad. Turg on optimistlik-ettevaatlik ja jälgib hoolikalt uudiseid lääneriikide toetuse kohta. Iga negatiivne ilming ses suhtes võib saavutatu kiiresti põrmustada.
  Suunaotsimine jätkus Wall Streetil ka teisipäeval. Juhtivaid aktsiaid müüdi ning Dow langes 0,35% võrra 8891,24 punktini, laiemat sektorit kajastav Standard & Poors seevastu tõusis 0,19%. Esmaspäeval tugevasti kukkunud tehnoloogiasektor taastus tänu madalale hinnatasemele kiiresti ning Nasdaq tõusis 0,86% võrra.
  Eile hommikul alustasid Ühendriikide aktsiaturud närviliselt. Dow alustas päeva 37punktilise tõusuga, seejärel aga kukkus taas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Inglise keskpank kavatseb karmistada krüpovaluuta reegleid
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Läti pensionivarade haldaja INDEXO liitub IPO kaudu börsiga, esitades panganduse valdkonnale väljakutse
Oma uuendusliku lähenemisega Läti pensionituru segi paisanud Läti pensionivarasid haldav ettevõte INDEXO võtab nüüd sihikule panganduse valdkonna. See on lühidalt INDEXO IPO peamine sõnum. Praegu toimub aktsiate märkimine, mis lõpeb 11. juulil. IPO käigus väljastab INDEXO kokku 535 000 aktsiat, mille eesmärk on koguda ligikaudu 7,49 miljonit eurot. Aktsia hind on 14 eurot.
Oma uuendusliku lähenemisega Läti pensionituru segi paisanud Läti pensionivarasid haldav ettevõte INDEXO võtab nüüd sihikule panganduse valdkonna. See on lühidalt INDEXO IPO peamine sõnum. Praegu toimub aktsiate märkimine, mis lõpeb 11. juulil. IPO käigus väljastab INDEXO kokku 535 000 aktsiat, mille eesmärk on koguda ligikaudu 7,49 miljonit eurot. Aktsia hind on 14 eurot.
Karm kliimapoliitika Hollandis vallandas üleriigilise protestilaine Protestid häirivad teekonda Schipholi lennujaama
Eelmisel teisipäeval otsustas Hollandi valitsus drastiliselt vähendada kasvuhoonegaaside hulka oma põllumajandussektoris, mis vallandas üleriigilise protestilaine.
Eelmisel teisipäeval otsustas Hollandi valitsus drastiliselt vähendada kasvuhoonegaaside hulka oma põllumajandussektoris, mis vallandas üleriigilise protestilaine.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.