Vene võlakirjaoksjon oli edukas

04. juuni 1998, 00:00

Läti börsi RICI indeks kukkus eile 4,76 protsenti ja 356,54 punktini. Nii madalal oli börs 30. oktoobril 1996. Kui Eesti maaklerid rääkisid viimase börsilanguse ajal, et paanikas olid kohalikud ja ostuhuvi oli välisinvestoritel, siis lätlased käitusid vastupidiselt. Välisinvestorite lahkumisest tekkinud kaost püüavad leevendada kohalikud. Jõud on siiski napiks jäänud ning üks väheseid aktsiaid, mille vastu on huvi, on turuliider Unibanka, mis andis lõviosa kogu turu käibest ja langes 0,40%, 2,50 latini.

Vilniuse börs liikus eile kindla suunata. Põhinimekirja indeks Litin tõusis üle pika aja, laiemat turusektorit kajastav Litin-A langes aga taas -- seekord 0,43 protsenti. Maaklerite sõnul on turg stabiliseerumas ning peagi on oodata spekulantide saabumist. Leedu börs on viimase kuuga kaotanud 13% oma väärtusest ja üha enam aktsiaid on oma põhja saavutanud. Tõusu ooodata on siiski liiga vara, kuigi Baltimaade turuliider Eesti tõusis 10%. Leedukate hinnangul on taoline tõus pärast suurt kukkumist küllaltki tavaline.

Aktsiate hinnad Venemaa kauplemissüsteemis reageerisid 8,5% tõusuga edukale riiklike võlakirjade oksjonile. Pretsedenditu seitsmepäevase tähtajaga võlakirjad müüdi 39,93 protsendilise tulususega. Hästi läksid ka teised võlakirjad. Turg on optimistlik-ettevaatlik ja jälgib hoolikalt uudiseid lääneriikide toetuse kohta. Iga negatiivne ilming ses suhtes võib saavutatu kiiresti põrmustada.

Suunaotsimine jätkus Wall Streetil ka teisipäeval. Juhtivaid aktsiaid müüdi ning Dow langes 0,35% võrra 8891,24 punktini, laiemat sektorit kajastav Standard & Poors seevastu tõusis 0,19%. Esmaspäeval tugevasti kukkunud tehnoloogiasektor taastus tänu madalale hinnatasemele kiiresti ning Nasdaq tõusis 0,86% võrra.

Eile hommikul alustasid Ühendriikide aktsiaturud närviliselt. Dow alustas päeva 37punktilise tõusuga, seejärel aga kukkus taas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing