8. juuni 1998 kell 22:00

Venemaal oodatakse G7 otsust

Aktsiate hinnad Riia börsil esmaspäeval vaikses kauplemises veidi tõusid, kuid Eesti pangasektori nõrkus muutis turuosalised rahutuks. Riia börsi käive oli 184 298 latti ehk ligi 50% kõrgem kui reedel. RICI indeks kerkis päevaga 0,25% ja lõpetas 378,84 punktil. Ainsana suutis eile arvestatavat käivet näidata turuliider Unibanka aktsia, mille hind langes 96 558 latise käibe juures 3 santiimi, 2,48 latini. Tugeva 15protsendise kukkumise tegi eile Riias Hansapanga aktsia, langedes 2,55 latini (61,05 kr). Omanikku vahetas 100 Hansapanga aktsiat.

Vilniuse börsi põhinimekirja aktsiad lõetasid eile õrnalt plusspoolel, samal ajal kui A-nimekirja aktsiad kukkusid keskmiselt 0,04% võrra. Eilne väike tõus andis kohalikele maakleritele põhjust loota, et nende turg jääb Eesti aktsiaturgu vallanud nõrkusehoost puutumata. Hansabank Marketsi diiler Aivarr Abromavichius ütles Reuterile, et eilne kauplemine, kus Eestis toimus suur kukkumine ja Leedu turg püsis, näitab, et investorid mõistavad kahe turu erinevust. Üks Vilniuse börsi liidritest Hermis panga aktsia kerkis 120 000-litise käibe juures 14 santiimi, 169,19 litini. Vilniuse Panga aktsia kerkis 1% 44,59 litile.

Venemaa väärtpaberiturg liikus eile väheaktiivses kauplemises vaikselt languse suunas, kui enamik turuosalisi ootas uudiseid täna toimuva G7 riikide aserahandusministrite kohtumise kohta, milles käsitletakse Venemaa finantskriisi ja võimalikku finantsabi. RTS-indeks langes päevaga -1,13% 205,31 punktile ja turu kogukäive oli tagasihoidlik 21,2 mln USA dollarit.

Positiivsed ootused USA majanduse arengu suhtes viisid reedel aktsiate hinnad Wall Streetil jõuliselt üles. Dow tööstuskeskmine kerkis reedel 167,15 punkti ehk 1,88% ja lõpetas päeva 9037,71 punktil. Tugevad tööjõunäitajad on muutnud rahva nägemuse USA majandusest väga positiivseks. Dow avanes ka eile õhtul tõusvalt, kerkides hommikuses kauplemises 0,5% võrra.

Hetkel kuum