Kollektiivpuhkusele pääsevad kõik

06. juuli 1998, 00:00

Puhkust võib töötajale võimaldada pärast seda, kui ta on ettevõttes töötanud vähemalt kuus kuud. Kui aga töötaja on läinud näiteks kevadel tööle sellisesse firmasse, kus suvel on kollektiivpuhkus, siis tekib olukord, et töötaja on n-ö sunnitud minema puhkusele samal ajal kui teised. Sellisel juhul on kaks võimalust:

 • töötajale võib anda täies ulatuses tasulise puhkuse. Avansina saadud puhkus jääb töötajal kulgema kuni temaga töölepingu lõpetamiseni;
 • töötaja saab tasulist puhkust proportsionaalselt töötatud aja eest, ülejäänud ajaks võtab ta poolte kokkuleppel (tööandja algatusel!) palgata puhkust. Kui palgata puhkus on saadud tööandja algatusel, siis ei lähe see tööaasta arvestusest välja.
 • Raadio ettevõtlikule inimesele

  Äripäeva raadio 92.4

  Hetkel eetris

  Kava

   Vaata kogu kava
   Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
   28. November 2011, 18:45
   Otsi:

   Ava täpsem otsing