• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsil on oodata head nädalat

  Teisipäevane Tallinna börs liikus taas energiliselt üles. Maaklerid märkisid, et tõusu taga on lääne investorite uuenenud ostuhuvi, mille taga võib näha eeskätt Vene kriisile potentsiaalsete lahenduste tekkimist ja sellest tulenevat pingelangust ning samuti Hansapanga ja Hoiupanga ühinemisest tingitud aktiivsust Helsingi börsil.
  Börsi kauplemiskäive oli sellesuviste standardite järgi tugev, ligi 65 miljonit krooni, millest üle poole langes Hansapanga arvele. Jõulist tõusu näitas kogu pangasektor (indeks 396,37, +10,45%) ning ka pärast börsi sulgemist tulnud uudis Tallinna Panga kahjumist ei tohiks turgu oluliselt nõrgestada. Suurema languse tegid läbi mõlemad kindlustusseltsid, ilmselt ajendatuna uudistest ASA raskuste kohta.
  Tööstussektori indeks tõusis 2,46% 46,06 punktini.
  Kuigi tõusu jätkumist samas tempos või isegi langustrendi lõplikku murdmist ei julgeks veel ennustada, on paariks järgnevaks päevaks põhjust oodata senisest tugevamat turgu, kuna rahuldamata ostuhuvi leidub vähemalt Helsingis veel. Samas pole selge, kas see huvi on pikaajaline või vaid spekulatiivne.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.