19. juuli 1998 kell 22:00

OÜ EAG Autokeskus pankrotihaldur astub tagasi

Üldkoosolekul hääletasid võlausaldajad OÜ EAG Autokeskus tegevuse jätkamise poolt ning lükkasid tagasi pankrotihaldur Erik Savi pakutud firma likvideerimise kava. «Tegelikult tähendas see mulle umbusalduse avaldamist,» ütles Savi, kes siiski valiti napi häälteenamusega osaühingu pankrotihalduriks.

Kuna praegu puuduvad osaühingul nii töötajad, tootmisruumid kui ka tootmisvahendid, tuleks ettevõttesse täiendavalt investeerida vähemalt miljon krooni. Investeerimine firmasse, mis pole oma kaheksakuulise tegevuse jooksul kunagi kasumis olnud, oleks Savi hinnangul mõttetu. Ka varaline seis pole EAG Autokeskusel olnud kunagi kiita, võlgu on firmal aga ligikaudu 87 miljonit.

«Kuigi firma põhikirjas olid tegevusaladeks toodud autode ost-müük ja remont, tegeleti sisuliselt vaid raha väljapetmisega,» ütles Savi.

Enne üldkoosolekut saatis Erik Savi 1500 eraisikust võlausaldajale kirja, milles andis ülevaate osaühingu hetkeseisust, varade väärtusest ning võlgade suurusest. Kirjaga andis Savi mõista, et firma taaskäivitamine on lootusetu. Sama seisukoha ütles üldkoosolekul välja ka üks sõnavõtja, kuid võlausaldajad hõikasid ta lavalt maha väidetega, et see on pankrotihalduriga kokkumäng ja et menetlus pole võlausaldajate huve arvestav.

Hetkel kuum