• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valitsus arutas Eesti Televisiooni üleviimist PAL-süsteemi

  Valitsus arutas eilsel kabinetiistungil Eesti Televisiooni (ETV) üleviimist PAL-süsteemi, mis tähendaks ka uute telerite ostubuumi.
  Eesti ringhäälingu saatekeskuse tehnikadirektori Tiit Tamme hinnangul maksab ETV PAL-süsteemi üleviimine miljoneid kroone, kuna osa saatjaist tuleb uued osta ning osa ümber lülitada.
  Tamme hinnangul võib süsteemimuutusega kaasneda ka kanalimuutus, kuna ETV kasutab meeter-, mitte detsimeeterlaineala. Aega võib võtta kogu süsteemimuutus Tamme sõnul umbes aasta.
  Nii kanali- kui ka süsteemimuutusega kaasneb Tamme hinnangul telerite ostmise buum. «On palju inimesi, kel on vanad Vene telerid, mis ei tööta PAL-süsteemis,» ütles ta. Lääne telerid aga toetavad mõlemat süsteemi ja neid pole vaja ka ümber lülitada, lisas Tamm. «Muidugi mõjub see inimese rahakotile laastavalt, sest ka paari tuhande kroonist telerit ei jõua igaüks osta, eriti kui vana teler veel on olemas ja töötab,» sõnas ta.
  Kvaliteedi suhtes midagi oluliselt ei muutu. «Seni pole maailmas kindlaks tehtud, kumb on kvaliteedilt parem, kas PAL või SECAM,» ütles Tamm. Muutub ainult teleteksti toimimise kiirus. «SECAMis toimib tekst aeglasemalt,» põhjendas ta.
  ETV tehnikatalituse juht Leiger Põldmaa ütles, et ETV stuudiod, kõik peale ühe, on nagunii juba PAL-süsteemis. «Meie poolt pole üleminek probleem,» märkis ta, lisades, et probleem on tegelikult vastuvõtjates, s.o. telerites. «Meid hakkab SECAM juba segama, kuna aparatuuri tehakse PAL-süsteemis,» tõdes Põldmaa. Samas nentis ta, et Prantsusmaa televisioonivõrk töötab siiani SECAM-süsteemis.ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vadim Orlov: Narva arengu võtmeküsimus on, kuidas tõsta keskmist palgataset
Narva vajab uusi ettevõtteid, mille ärimudel ei põhine odaval tööjõul, kirjutab Narva tööstuspargi juht ja linnavolikogu kandidaat valimisliidust "Katri Raigi nimekiri" Vadim Orlov vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Narva vajab uusi ettevõtteid, mille ärimudel ei põhine odaval tööjõul, kirjutab Narva tööstuspargi juht ja linnavolikogu kandidaat valimisliidust "Katri Raigi nimekiri" Vadim Orlov vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Nafta hind tõuseb kuuendat päeva ja lõppu ei paista
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Soome tööampsufirma kasutab Eestit katsepolügoonina
Soome suurim tööjõudu vahendav platvorm Treamer alustas Euroopasse laienemist Eestist, mis on nende jaoks katseturg.
Soome suurim tööjõudu vahendav platvorm Treamer alustas Euroopasse laienemist Eestist, mis on nende jaoks katseturg.
Kulutused reisimisele läksid teises kvartalis lendu
Eesti elanikud tegid tänavu teises kvartalis 97 000 välisreisi ja 472 000 ööbimisega sisereisi. Keskmine reisikulu inimese kohta oli oluliselt suurem kui kunagi varem.
Eesti elanikud tegid tänavu teises kvartalis 97 000 välisreisi ja 472 000 ööbimisega sisereisi. Keskmine reisikulu inimese kohta oli oluliselt suurem kui kunagi varem.