Ilves pesast välja aetud

03. august 1998, 00:00

Välisministri abikaasa Merry Bullock, poeg Luukas Kristjan ja tütar Juulia elavad nüüd Tallinna kesklinnas üüritud korteris, mille aadressi ei taha avalikustada välisministeerium ega Ilvese erakonnakaaslased.

Välisministeerium osutas Ilvesele kolimisel abi vaid transpordi näol, rahalisi kulutusi ei tehtud. «Me ei tellinud kolimisfirmat ega muud sellist,» ütleb välisministeeriumi pressiesindaja Ehtel Halliste.

Ilvese juhitava Rahvaerakonna peasekretär Indrek Kannik kinnitab, et välisminister otsustas väljakolimise ise, kuid konsulteeris siiski ka erakonnaga. «Leiame nagu Ilveski, et parem on vältida edasisi vaidlusi teemal, kas ta raiskab riigi raha või mitte,» selgitab Kannik.

Probleem Ilvese elamispinna üle kerkis ajakirjanduses üles seetõttu, et residentsi ülalpidamiskulud kuus küünivad 20 000--25 000 kroonini ja seal elas küll välisministri perekond, kuid tema ise mitte.

Ilves elab juba vähemalt aasta koos Eesti Päevalehe marketingijuhi Evelin Int-Lambotiga, kellega ta aeg-ajalt ka kitsama ringi üritustel käib. Hetkel on Ilves Ameerikas puhkamas ja samal mandril viibib ka Evelin.

Välisminister on ajakirjanduses väitnud, et residentsi ülalpidamiskulud jäävad samaks hoolimata sellest, kas tema perekond seal elab või mitte. «Isiklikult arvan, et välisministril peaks olema residents, kus külalisi vastu võtta,» lausub Kannik.

Residentsi ülapidamiskulud tõepoolest ei muutu, majja jäävad alles ka kolm teenijat seniks, kuni otsustatakse, mis residentsist üldse edasi saab. Lähipäevil esitab välisministeerium riigikantseleile residentsi kasutamisest loobumise avalduse.

Välisministril on võimalus elada ühes Keila-Joa puhkekompleksi majas, samuti on tal Mulgimaal talu.

Üürikorteri kulutusi kompenseerib ministrile riigikantselei vastavalt valitsuse 1993. aasta määrusele 3500 krooni ulatuses. Kantselei ei maksa elektri, gaasi, kaabeltelevisiooni ja telefonikõnede eest. Välisminister pole seni kompensatsiooni taotlenud. «Kahtlen, et ta seda ka edaspidi teeb,» märgib Kannik.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing