• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Elcoteqi poolaastakasum poole väiksem

  Soome elektroonikatööstuse allhankija Elcoteqi kasum kahanes esimesel poolaastal 14,9 miljoni margani möödunud aasta jaanuari--juuni 28 miljonilt margalt, teatas firma Helsingi börsile.
  Kasum aktsia kohta oli 0,43 marka, võrrelduna 1,27 margaga möödunud aastal.
  Ärikasum kahanes 19,1 miljonile margale mulluselt 36,6 miljonilt margalt.
  Käive kasvas 918,1 miljoni margani 634,7 miljonist margast.
  Elcoteq ennustas, et käibe juurekasv aeglustub ka kolmandas kvartalis ning kogu aastakäive jääb prognoosile alla. Elcoteq on varem teatanud, et tahab saavutada 50protsendilise käibe juurdekasvu.
  Aastakasum peaks jääma möödunud aasta kasumi tasemele, prognoosis Elcoteq ise.
  Kommunikatsiooniseadmete ja mobiilside kiire areng maailmas on jätkunud Aasia kriisile vaatamata.
  Mobiiltelefonide komponendid ja lisaseadmed andsid esimesel poolaastal 71% Elcoteqi käibest, võrrelduna 62% möödunud aastal. Tööstuselektroonika osatähtsus Elcoteqi käibes oli 13%, võrrelduna 14% möödunud aastal.
  Elcoteqi suurimad kliendid on endiselt Ericsson, Nokia ja ABB. Ericssoni ja Nokia osatähtsus Elcoteqi käibes oli 76%, võrrelduna 66% möödunud aastal.
  Elcoteqi bilansimaht oli juuni lõpus 1,0548 miljardit marka, võrrelduna 539,5 miljoni margaga möödunud aastal. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
USA lihtsustab reisimistingimusi
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Kokutajast Eesti parimaks koomikuks ehk kuidas nali andis Ari Matti Mustonenile elutahte
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.