• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hiina paekivimüüride vahel

  Restoran mõjub soliidselt. Asukoht vanalinna keldris, kus on madalad laed ja kitsa käiguga ühendatud väikesed ruumid, seab kujundusele omad tingimused. Meeldiv on, et varem renoveeritud arhitektuurset osa pole muudetud: seinad ja võlvlaed on traditsiooniliselt valged. Algul üllatas veidi mahagoni toonis täispuidust mööbel, mis on jäänud eelmisest kujundusest. Kuna see aga mõjub arhitektuuris orgaaniliselt, siis selline lahendus õigustab ennast.
  Orientaalne värving on saavutatud hiinapäraste detailide delikaatse lisamisega. Seinani??ides asuvad hiina vaasid, kaminate kohal suured kuldsed lehvikud. Valik on maitsekas ja väljapeetud. Puudub butafooria.
  8 punkti
  Vaatasin Golden Dragonis ringi ja leian, et selle koha võib üsna heaks hinnata. Teenindus on tasemel, ruumid puhtad.
  Sisekujundus on meeldivalt koduselt kit?imaiguline. Hiina tunnet tekitasid pisut hiina laternad. Ka nõud on suurepärased, perfektsed, valgustus on sellise koha jaoks paras.
  Ainult et stiililt ja värvikombinatsioonidelt on kujundus hiinalikkusest küll kaugel.
  Kusagilt Hiinast ei leia te ka paekiviseintega restorani. Seda materjali Hiinas ei kasutata. Kuigi toit oli väga hea, polnud see hiina toit. Samas, kui üks inimene, kes pole ise hiinlane, hakkab pidama hiina restorani, siis on selline tulemus suurepärane.
  7 punkti
  Ma pole küll Hiinas käinud, aga arvan, et peale hiina laternate, nõude ja kuju nurgas seal palju hiinalikku pole. Keskaegset keldrit on ilmselt omanikule soodsalt kasutada pakutud. Vana võlvitud lagi ei lähe aga kontseptsiooniga kokku. Võlvidealune on väheste vahenditega kohendatud hiina restoraniks. Esimese saali ettevalmistuslaud mõjub võõrkehana ja jääb külastajatele ette. Ka on neljandiku saalist enda alla võtnud baarilett, mille vajalikkus sellisena jääb küsitavaks. Tagumine saal jätab parema mulje.
  Meeleolu loob hiina muusika. Teenindus on tuim ja ebaprofessionaalne. Kogu ürituse päästab omanik, kes vestleb külastajatega ja aitab teenindajaid.
  5 punkti
  Kuigi kutsuv supernimi puhus ootused kohutavalt suureks, on sisu üsna tavaline. Et siia Hiina restorani teha, see on paras julgustükk. Tundub aga, et seda julgust on väheks jäänud. Kohvritäis hiina vidinaid on pandud seinani??idesse ja sellega asi piirdub. Võib-olla see ongi mõeldud hiinalikkusena Eesti moodi, aga oleksin siiski midagi muud oodanud. Kangaste ja värvidegagi saanuks julgemalt toimetades parema efekti.
  Päris koledad on suured kõlarid seintel, mis rikuvad üldmulje täiesti ära.
  Samas on tore, et Tallinnas selline koht siiski mingil kujul olemas on. Toit ja teenindus oli ääretult meeldiv. Ja peakokk, kes küsib külastajalt, kuidas maitses.
  5 punkti
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Tänast Tallinna börsi tõusu vedas Enefit Green
Tallinna börs lõpetas tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, head minekut näitasid nii Pro Kapital Grupp kui Enefit Green.
Tallinna börs lõpetas tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, head minekut näitasid nii Pro Kapital Grupp kui Enefit Green.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.