• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs langes Vene sündmuste tõttu

  Aktsiad otsivad uudiseid ning praeguste negatiivsete uudiste mõju on kahtlemata hindade langemine, ütles Hansapanga maakler Romet Tepper.
  Suurim langeja börsil oli eile Leks Kindlustus 14 protsendiga, suurim Venemaaga seotud langeja Eesti Forekspank13,5 protsendiga. Suurim tõusja oli ESS üle 6 protsendiga.
  «Ootus oli muidugi see, et kõik kukuvad kolinal alla,» ütles Tepper. Tema sõnul kukkusid palju vaid need aktsiad, mis on Venemaaga seotud. Näiteks Forekspank ja Norma.
  Tepper ütles, et Leks kindlustuse 14protsendilise languse taga oli suur müügiorder, mis päeva lõpuks tuli. «Leksi vastu on spekulatiivne ostuhuvi siiski olemas, tasemelt 9--9,3 krooni,» märkis ta.
  «Inimeste müügihuvi on täiesti põhjendatud,» leidis Tepper. Ta lisas, et aktsiat müüakse siis, kui on näha, et tegemist pole perspektiivse aktsiaga. «Raha liigub vähem likviidsetest aktsiatest likviidsematesse,» kinnitas ta.
  Tepper ütles, et turu võimalik indikaator on Helsinki börs. «Muidugi ei tea me, mis võib veel Ühispanga poolt tulla seoses kasumi mahakandmisega, tänane samm ei pruugi olla lõplik,» rääkis Tepper eile. Tema hinnangul ei saa kahjum olla niisugune, et seda maha kandes kasum täpselt nulli läheb. «Turu käitumine sõltub seega ka Ühispangast,» lisas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Tänast Tallinna börsi tõusu vedas Enefit Green
Tallinna börs lõpetas tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, head minekut näitasid nii Pro Kapital Grupp kui Enefit Green.
Tallinna börs lõpetas tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, head minekut näitasid nii Pro Kapital Grupp kui Enefit Green.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.