• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vene aktsiaturg jätkas langust

  Kuigi Venemaa probleemid ei tundunud eile aktsiaturgudele enam sugugi nii kohutavatena kui eile ja rubla koridori laiendamises nähti pigem mingitgi lahendust probleemidele, tirisid Venemaa sündmused ka eile siinse regiooni börse alla.
  Vilniuse börs jätkas uute rekordmadalate tasemete ründamist ja likviidsemate aktsiate indeks Litin kukkus päevaga 1,19%, 607,01 punktile. Laiemapõhjalisem Litin-A indeks kukkus päevaga 0,59%, 1507,98 punktile. Oma osa turu depresseerimisse andis ka Leedu suuruselt viienda panga Snorase panga otsus langetada käesoleva aasta kasumiprognoosi seniselt 17,4 mln litilt 4,3 mln litile ehk veidi rohkem kui 4 korda.
  Riia börsi RICI indeks kukkus eile 108 727 latise käibe juures 2,13%, 343,01 punktile, mõjutajaks ikka peaasjalikult Venemaa sündmused. Kauplemine Riia börsil oli äärmiselt tagasihoidlik ja turul kauplesid eile peaasjalikult pangad. Suurima löögi alla sattus seoses Venemaa sündmustega Riia Komercbanka, kes oli Läti pankadest üks aktiivsemaid Vene turul tegutsejaid.
  Ühena vähestest maailma börsidest läks ka eile vabalangusse Venemaa aktsiaturg. Kogu päeva stabiilselt kukkunud RTS-indeks lõpetas päeva 9,01 protsendga miinuses, 99,58 punktil, mis on ka käesoleva aasta madalaim tase. Kauplemissüsteemi käive oli taas äärmiselt tagasihoidlik, ulatudes napi 11,65 mln dollarini.
  Vaatamata sündmustele Venemaal ja president Clintoni paljastustele tegid aktsiate hinnad Wall Streetil eile 1,7protsendise tõusu ja Dow lõpetas päeva 8574,85 punkti tasemel. Maaklerite arvates vaatab turg hetkel juba tulevikku ja selles kontekstis andis rubla devalveerimine ja Clintoni ülestunnistus konkreetse lahenduse pikka aega vindunud probleemidele ja see andis positiivse impulsi. Maaklerid kardavad siiski veidi Moskva sündmuste mõju teistele arenevatele turgudele, mis võib ringiga tagasi jõudes lüüa ka Ühendriikide aktsiaturgu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vadim Orlov: Narva arengu võtmeküsimus on, kuidas tõsta keskmist palgataset
Narva vajab uusi ettevõtteid, mille ärimudel ei põhine odaval tööjõul, kirjutab Narva tööstuspargi juht ja linnavolikogu kandidaat valimisliidust "Katri Raigi nimekiri" Vadim Orlov vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Narva vajab uusi ettevõtteid, mille ärimudel ei põhine odaval tööjõul, kirjutab Narva tööstuspargi juht ja linnavolikogu kandidaat valimisliidust "Katri Raigi nimekiri" Vadim Orlov vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Nafta hind tõuseb kuuendat päeva ja lõppu ei paista
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Soome tööampsufirma kasutab Eestit katsepolügoonina
Soome suurim tööjõudu vahendav platvorm Treamer alustas Euroopasse laienemist Eestist, mis on nende jaoks katseturg.
Soome suurim tööjõudu vahendav platvorm Treamer alustas Euroopasse laienemist Eestist, mis on nende jaoks katseturg.
Kulutused reisimisele läksid teises kvartalis lendu
Eesti elanikud tegid tänavu teises kvartalis 97 000 välisreisi ja 472 000 ööbimisega sisereisi. Keskmine reisikulu inimese kohta oli oluliselt suurem kui kunagi varem.
Eesti elanikud tegid tänavu teises kvartalis 97 000 välisreisi ja 472 000 ööbimisega sisereisi. Keskmine reisikulu inimese kohta oli oluliselt suurem kui kunagi varem.