• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rootsi Swedbank koondub ja laieneb

  Laienemise huve teenivad teiste pankade ostmine, nendega liidu loomine ja koostöö tegemine. Swedbankil on Rootsis kogu riiki kattev 900 kontori võrk ning ta on aktsionär Soome Aktia Sparbankis, Eesti Hoiupangas ja Hansapangas ning Poola Bank Handlowys, kuhu ta sel aastal kavatseb tööle suunata oma inimesi.
  Swedbankile kuulus 19,9% Hoiupanga aktsiatest ning pärast selle ühinemist Hansapangaga sai ta uues pangas 7% aktsiatest. «Kuna me peame oma osalust Hansapangas strateegiliseks, siis oli seda vähe ja seepärast ostsimegi Tallinna ja Helsingi börsil aktsiaid üle 10%,» selgitas Swedbankeni erinõunik Lars-Olof Ödlund Rootsi ärilehele Dagens Industri.
  «Paljud Rootsi väikesed ja keskmise suurusega ettevõtted ajavad Eestis äri ja seetõttu on meil hea soovitada neile Hansapanka,» lisas ta.
  FöreningsSparbanken tekkis 24. novembril 1997. a sõlmitud lepingu alusel, mille tulemusena ühinesid Föreningsbanken ja Sparbanken Sverige AB. Ühinemise tulemusena on esimesel poolaastal liidetud 185 pangakontorit, kokku ühendatakse 231 kontorit. Vabaneva ja müüdava kinnisvara väärtus on 1,8 miljardit Rootsi krooni. Aastail 1997--1999 lahkub Swedbankist kokku 3000 inimest. 1356 neist siirdub tööle Resursbankenisse, mis Swedbankeni organisatsioonina aitab neil leida tööd teiste tööandjate juures.
  Swedbanki äriidee kohaselt on panga klientideks eraisikud, väikesed ja keskmise suurusega firmad, metsatööstus ja põllumajandus, maakonnad ja üleriigilised organisatsioonid ning mõned suurettevõtted. Swedbanki antud laenud küündisid 30. juuni seisuga 477 miljardi Rootsi kroonini ehk 811 miljardi Eesti kroonini. 228 miljardit Rootsi krooni sellest on laenatud Rootsi kodumajapidamistele.
  Swedbanki I p.a tegevuskasum oli 3,866 mld Rootsi krooni ja rentaablus 20,6%. Laenukahjumid küündisid 0,3 protsendini ehk 710 mln kroonini ja probleemsete laenude maht oli 5,517 mld Rootsi krooni. ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.