1. september 1998 kell 22:00

Neste: aastas kuus bensiinijaama

«See on meie eesmärk -- üle riigi 30 jaama,» kinnitas Risto. Samas tõdes ta, et firma kolme aasta arenguplaani aastani 2000 tuleb iga aasta täpsustada, mida firma juhtkond praegu ka teeb. Seetõttu on Risto sõnul praegu ennatlik uute jaamade ehitusest lähemalt rääkida. «Aga me hindame Eestit kui koduturgu,» tähendas ta.

Praegu on Nestel Eestis 24 bensiinijaama, viimane avati eile Tallinnas Lasnamäel. Jaemüügi turuosaks hindas Ilkka Risto 13--15 protsenti, mida on eesmärk suurendada. Risto sõnul ei saa öelda, et Neste turuosa on kasvanud Statoili või mõne teise firma arvel. «Pigem oleme võitnud tüki kõigilt konkurentidelt,» tähendas ta.

Hulgimüügis hindas ta Neste turuosaks Eestis umbes 50 protsenti.

Seoses firma sünnipäevaga alandas Neste eile kolmeks päevaks bensiini liitri hinda 50 sendi võrra, hinnalangusega läks kaasa ka Statoil. «See hinnamuutus oli natuke liiga suur, et mitte reageerida,» põhjendas ASi Eesti Statoil peadirektor Epp Kiviaed BNSile.

Hetkel kuum