• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Piimatöösturid vähendavad tootmist

  Ühinenud Meiereid saadab 300 töötajat sundpuhkusele

  AS Ühinenud Meiereid ekspordib Venemaale ligi 80 protsenti oma toodangust, seal on praegu kinni umbes 40 miljoni krooni eest ettevõtte raha. «See on Eesti piimatootjate ühe kuu piimaraha,» ütles Ühinenud Meiereide juhatuse esimees Aivar Pärgmäe.
  Pärgmäe rääkis, et ettevõtte majanduslik olukord on muutunud äärmiselt raskeks, sest Venemaalt ei laeku toodangu eest raha. «Meil pole enam mõtet uut kaupa Venemaale saata,» lisas ta.
  Ühinenud Meiereid on alates kevadest alandanud piima kokkuostuhinda korduvalt 20 sendi kaupa liitrilt. 9. septembrist ostab Ühinenud Meiereid piima talunikelt kokku hinnaga 1 kroon 90 senti liitrilt.
  Ühinenud Meiereide juhatus otsustas eile konserveerida ka Pärnus asuva ASi Topmilk tehase, mis on töötanud seni 90 protsendi ulatuses idaekspordi heaks. Ühinenud Meiereid saadab Topmilki kakssada töötajat vähemalt kaheks kuuks sundpuhkusele.
  Ühinenud Meiereide kontserni kuuluvates aktsiaseltsides Põlva Piim, Mulgi Meier ja Paide Piimakombinaat suletakse vähemalt kaheks kuuks eksporttoodangu tsehhid. Nendes ettevõtetes jääb sundpuhkusele kokku sadakond töötajat.
  ASi Võru Juust pressiesindaja Toomas Kelt ütles, et ka Võru kombinaadi juhtkond on arutanud piima kokkuostuhinna alandamist, kuid otsust pole veel vastu langetanud. «Vaatame, mida teevad konkurendid ja ootame, kuidas Venemaal asjaolud arenevad,» sõnas Kelt.
  Põlvamaa suurima piimatootja, Põlva Põllumajandusliku OÜ juhatuse esimees Jaak Hinrikus ütles, et piimatootjatel tuleb piimahinna alandamisega leppida. «Eestis on piimatöötlejaid omajagu, kuid kokkuostuhinnad on praktiliselt samad,» sõnas ta.
  Hinrikus lausus, et Põlva Põllumajanduslik OÜ ei kavatse piimahinna alandamise tõttu üheksasaja pealist piimakarja vähendama hakata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.