• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Puuteekraanilt juhitav koopiamasin

  allikas Office Economicus
  Peagi Eesti turule jõudev digitaalne keskmise suurusega koopiamasin Konica 7033 sobib omadustelt suurfirma osakonda. Sellega saab printida, paljundada ja skaneerida. Esimese koopia annab ta 90 sekundilise soojendusaja järel kuue sekundiga.
  Kopeerida võib Konica 7033 tavaliselt paberilt, avatud raamatust ja kolmemõõtmeliselt objektilt. Paljundada saab paberi mõlemale poolele. Seejuures võimaldab Konica 7033 kuni kaheksa lehekülge eri dokumente vähendada kokku ühele leheküljele. Suurendada ja vähendada saab vahemikus 25--400 protsenti, liikudes edasi ühe protsendi võrra. Originaaldokumendi maksimaalne suurus võib olla formaadis A3 ja minimaalne suurus A5.
  Hea omadus on Konica 7033 puuteekraan, mis lihtsustab oluliselt aparaadiga ümberkäimist. Ekraanil on mitu menüülehekülge, lisaks põhimenüüle ka abimenüü ja masinas tekkinud vigu näitav menüü. Igal menüül on ka alammenüüd.
  Uus digitaalne koopiamasin ühildub nii PC kui Mac-tüüpi arvutiga ja sobib võrguprinteriks. Masina mälu on 16 megabaiti (90 A4-formaadis lehekülge), seda saab laiendada 80 megabaidini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aivar Uutar: renoveerime kinnisvara energiasäästlikuks tulemusest sõltuva ergutusega
Senise vaid avaliku sektori hoonefondi ja elamute renoveerimistoetus on ajale jalgu jäänud. Energiatõhususe visionäär Aivar Uutar pakub arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis välja uue lahenduse.
Senise vaid avaliku sektori hoonefondi ja elamute renoveerimistoetus on ajale jalgu jäänud. Energiatõhususe visionäär Aivar Uutar pakub arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis välja uue lahenduse.
Bideni hoiatused Venemaa pihta tõstsid gaasi hinda
Euroopa maagaasi futuuride hinnad tõusid, kuna suurtootja Venemaa vastu kavandatakse rahvusvahelisi sanktsioone, vahendab Bloomberg.
Euroopa maagaasi futuuride hinnad tõusid, kuna suurtootja Venemaa vastu kavandatakse rahvusvahelisi sanktsioone, vahendab Bloomberg.
Eestis kaks elektritootjat rivist väljas, hind kasvab päeval üle 500 euro Elektri import Venemaalt on tugevalt pärsitud
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.
Analüütik: suurema palga küsija süvendab hinnatõusu
Kuigi energiahindade tõusu tõttu on mõistetav küsida suuremat palgatõusu, suurendab see ohtu laiapõhjalisemaks ja pikemalt kestvaks inflatsiooniks, märgib Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.
Kuigi energiahindade tõusu tõttu on mõistetav küsida suuremat palgatõusu, suurendab see ohtu laiapõhjalisemaks ja pikemalt kestvaks inflatsiooniks, märgib Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.