24. september 1998 kell 22:00

Vilniuse börs langeb jätkuvalt

Riia börsi käive oli neljapäeval tagasihoidlik. Pangandussektoris liikusid Unibanka ja Komercbanka erinevates suundades. Unibanka nõrgenes päeva jooksul 3 santiimi ning Komercbanka kosus 2 santiimi võrra. Ostuhuvi Unibanka vastu on nõrgenemas. Staburadze lisas eilsele tugevale tõusule veel 8 santiimi, lõpetades päeva 6,35% tõusuga. Ebakindlus turul püsib arvatavasti kuni valimisteni, mis toimuvad 3. oktoobril.

Vilniuse börs jätkas langusega. Vilniaus Bankas tõusis neljapäeval vaid 0,05% kuid tema konkurent Hermis Bankas liikus ka täna negatiivses suunas, kaotades veel 4,17%, hind 67,72 litti. Aktiivseimate aktsiate hulka kuulus Leedu Kindlustus, mis tõusis 2,67%. Külmkappide valmistaja Snaige aktsia kõikus neljapäeval 19,30 ja 18,75 liti vahel, lõpetades päeva 0,4% tõusuga.

Venemaa kauplemissüsteemi indeks tõusis neljapäeval 1,38 %. Päeva suurima käibega oli Lukoil, kes lõpetas päeva tugeva 4protsendilise tõusuga 3,50 dollari tasemel. Turu suurim tõusja oli aga ÜES, kogudes 8,5%. Võib oletada, et omapoolse positiivse tõuke andis ka Vene börsile võimalik intresside langus. Kui Venemaa valitsuse planeeritav päästeprogramm osutub vastuvõetavaks, on lootust, et börs võib elavneda ning suunda muuta.

Föderaalreservi juhataja Alan Greenspani kõnele reageerisid USA turud positiivselt. Tugeva ostusurve tagajärjel tõusis Dow indeks kolmapäeval 257,21 punkti, mis on suurusjärgult kõigi aegade viies ühe päeva tõusudest. NYSE päevakäive oli viimase kolme nädala suurim, eilsest oli see 31% kõrgem. Nasdaqi aktiivseim aktsia oli Dell Computer, tõustes 7,18%. Kümne aktiivsema aktsia hulka kuulusid ka Intel ja Microsoft. Arvutustehnoloogia ja Internetiga seotud firmade aktsiad on jätkuvalt tähelepanu keskpunktis. Neljapäeva varahommikul Dow indeks siiski langes, investorid alustasid kasumi realiseerimist mis on tavaline pärast väga järske tõuse.

Hetkel kuum