30. september 1998 kell 22:00

Rootsi kontsern hõivab ESC ostuga Eesti turvaturgu

Securitas AB ostab oktoobrikuus sada protsenti ESC aktsiaid seniselt omanikult Jaanus Rahumäelt ja ühendab ESC Securitas Eesti aktsiaseltsiga. Tehingu osalised ei avalikustanud eile müügisummat.

Riho Lutter ütles, et ESC ostmise eesmärgiks on 20 protsendi Eesti turvaturu hõivamine. ESC turuosa Eestis on hetkel 5% ja Securitas Eestil 4%.

ESC lõpetas eelmise aasta 29 miljoni kroonise käibe juures kahjumiga. Kahjumit teenis mullu ka 21 miljoni kroonise aastakäibega Securitas Eesti AS. Nii Rahumägi kui ka Lutter põhjendasid kahjumit suurte investeeringutega.

Securitas Eesti kasvab pärast ESC ostmist 450 töötajaga ettevõtteks, millel on ligi 1000 klienti. Securitas Eesti aktsiakapital on praegu 5,68 miljonit krooni ning seda kavatsetakse suurendada 14 miljoni kroonini.

Turvafirma Claudia teenistusdirektor Kaido Mägi ütles, et peab 20 protsendi turu hõivamise kava Securitase poolt ülepakutuks. «Rootslased ei oska tõenäoliselt ESC turuosa ja varalist seisukorda õigesti hinnata,» ütles Mägi. «ESC on kõrvuni võlgades.»

Jaanus Rahumägi ütles, et ta soovib asuda tööle politseisse, kuid praegu pole talle sellist ettepanekut tehtud. Rahumägi saab ka koha Securitas Eesti ASi nõukogus.

Hetkel kuum