• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rootsi kontsern hõivab ESC ostuga Eesti turvaturgu

  Securitas AB ostab oktoobrikuus sada protsenti ESC aktsiaid seniselt omanikult Jaanus Rahumäelt ja ühendab ESC Securitas Eesti aktsiaseltsiga. Tehingu osalised ei avalikustanud eile müügisummat.
  Riho Lutter ütles, et ESC ostmise eesmärgiks on 20 protsendi Eesti turvaturu hõivamine. ESC turuosa Eestis on hetkel 5% ja Securitas Eestil 4%.
  ESC lõpetas eelmise aasta 29 miljoni kroonise käibe juures kahjumiga. Kahjumit teenis mullu ka 21 miljoni kroonise aastakäibega Securitas Eesti AS. Nii Rahumägi kui ka Lutter põhjendasid kahjumit suurte investeeringutega.
  Securitas Eesti kasvab pärast ESC ostmist 450 töötajaga ettevõtteks, millel on ligi 1000 klienti. Securitas Eesti aktsiakapital on praegu 5,68 miljonit krooni ning seda kavatsetakse suurendada 14 miljoni kroonini.
  Turvafirma Claudia teenistusdirektor Kaido Mägi ütles, et peab 20 protsendi turu hõivamise kava Securitase poolt ülepakutuks. «Rootslased ei oska tõenäoliselt ESC turuosa ja varalist seisukorda õigesti hinnata,» ütles Mägi. «ESC on kõrvuni võlgades.»
  Jaanus Rahumägi ütles, et ta soovib asuda tööle politseisse, kuid praegu pole talle sellist ettepanekut tehtud. Rahumägi saab ka koha Securitas Eesti ASi nõukogus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Välisturistide arv jäi oktoobris kriisieelsele poole võrra alla
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.