Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valitsus usaldab Krediidipanka

  Rahandusministeeriumi väitel tahab valitsus raha jätmisega Krediidipanka näidata usaldust selle panga vastu. Riigikassa tegeleb praegu Krediidipanga varalise seisu hindamisega ja lähipäevil peab selguma, kas riigi deposiiti on otstarbekas sinna ka edaspidi jätta.
  Ühispank on rahandusministeeriumi avalike suhete juhi Aili Ohlau sõnul sama turvaline kui Hansapank. «Ilma nende kahe pangata poleks ka Eesti riiki,» lisas Ohlau. Ühispangas asub 7. oktoobri seisuga 534,6 miljonit krooni maksumaksja raha.
  Eesti Panga aruandluse kohaselt oli augusti lõpus 60 protsenti avaliku sektori rahast Ühispangas ja 30 protsenti Hansapangas. Valitsuse raha osas olid vastavad numbrid 70 ja 20.
  «Tänases telefonivestluses avaldas maailmapanga aastakoosolekul viibiv rahandusminister Mart Opmann kahetsust, et praeguses situatsioonis üritab Hansapank saavutada oma turuosa suurendamist teiste pankade kohta kuulujuttude levitamisega,» märkis Ohlau.
  Raskustes Forekspanka riigi raha paigutamisest vahepeal loobunud valitsus otsustas kolmapäeval taas sinna 20 miljonit krooni suunata. Ohlau selgitusel tehti seda pärast riigikassa poolt Forekspanga varalise seisu hindamist.
  EVEA Panka jäi riigil 60 miljonit krooni. Ohlau sõnul pole Eesti Pangal vastavalt seadustele õigust teha riigikassale info suhtes erandeid, sest viimane on nagu iga teine hoiustaja. «Teavet EVEA Panga pingestatud seisust omas riigikassa tänu oma analüütikutele ja seetõttu lõpetati sellesse panka raha paigutamine juba ülemöödunud nädalal,» kinnitas Ohlau. Ta lisas, et ERA Panga osas oli olukorra halvenemine prognoositav, kuna oli teada tema seotus EVEA Pangaga.
  Tänavustes pangakrahhides on riik kaotanud juba peaaegu miljard krooni. Teisipäeva ja kolmapäeva õhtul peetud valitsuse ja Eesti Panga esindajate koosolekutel jõuti vaid tõdemusteni, et valitsus toetab keskpanga otsuseid ja peab vajalikuks ka mõnede väikepankade säilimist.
  Majandusminister Jaak Leimanni ja peaministri majandusnõuniku Heido Vitsuri selgitusel polegi valitsusel olulisi võimalusi panganduskriisides midagi ette võtta, sest valitsusel pole seaduslikku alust kommertspankade tegevusse sekkumiseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Ökonomist: kiire hinnatõus on hakanud tarbimist piirama
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Modera kasvatas poole aastaga müüki 60%
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Pirita hanked tekitasid konkurentides juba varem paksu verd Viidatakse võimalikule süsteemsele korruptsioonile
Kahtlustus altkäemaksu võtmises jättis Pirita linnaosavanema Tõnis Liinati ametist ilma ning pani linnaosa hangetega seotud ettevõtjad üksteisele küsivalt otsa vaatama: kes tegi?
Kahtlustus altkäemaksu võtmises jättis Pirita linnaosavanema Tõnis Liinati ametist ilma ning pani linnaosa hangetega seotud ettevõtjad üksteisele küsivalt otsa vaatama: kes tegi?
Väikesed tee-ehitajad ennustavad suurtes koondamislainet. Turuliider ennustab väikestele pankrotte
Taristuehituse suuremates firmades võib ees oodata koondamislaine, sest töötajatele ei ole pakkuda piisavalt tööd. Väiksemaid ettevõtteid aga ohustab turuosaliste meelest suisa pankrot, kui firma ei suuda materjalide hinnatõusuga hakkama saada.
Taristuehituse suuremates firmades võib ees oodata koondamislaine, sest töötajatele ei ole pakkuda piisavalt tööd. Väiksemaid ettevõtteid aga ohustab turuosaliste meelest suisa pankrot, kui firma ei suuda materjalide hinnatõusuga hakkama saada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.