• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mees, kellest Eesti rääkis kümme päeva järjest

  Pank, mis suutis tänu oma konservatiivsusele üle elada rahaasutuste jaoks murrangulised aastad -- 1992 ja 1994 -- ei suutnud vastu panna juhtkonna ühele eksiotsusele ja Bergmanni vassimisele selle ümber. Vassimine viis klientidelt usalduse ka selle rahaasutuse vastu. Kahtlused panga püsimajäämise suhtes tekkisid juba 1. oktoobri hilisõhtul, mil Eesti Pank kuulutas EVEA Panga pankrotti. Oli ju Bergmann vägagi valjuhäälselt rõhutanud ERA Panga kolmandikulist osalust EVEA Pangas, kui itaallasest ärimees Ernesto Preatoni ühtäkki avaldas soovi osta ära EVEA Pank.
  Bergmanni katse peita 50 miljoni krooni suurust kahjumit EVEA aktsiate näol veel päev enne EVEA Panga pankroti väljakuulutamist oli meeleheitlik samm pank krahhist päästa, ent see oli astutud 24. tunnil.
  Tunnustust väärib, et Bergmann esitas ise keskpangale avalduse moratooriumi kehtestamiseks, tunnistades, et pank võib seoses usalduskriisiga makseraskustesse sattuda, samuti Bergmanni ponnistused pank uuesti jalule upitada. Ent investorit, kellele Bergmann on pannud kogu lootuse ja kes paneks 80 miljonit põhja minevasse panka, pole naljalt leida. Bergmanni õhku täis lubadused kohe-kohe investori nimi avalikustada pole just parim taktika kaotatud usalduse võitmiseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Euroopa kiireima kasvuga majandust kimbutavad vanad mured
Kuigi analüütikud ootasid kolmanda kvartali sisemajanduse koguprodukti (SKP) aastakasvuks kahekohalist numbrit, on Eesti 8,6protsendine majanduskasv seni avaldatud andmete põhjal Euroopa kiireim. Sarnaselt muu maailmaga veab Eesti majandust tugev nõudlus, kuid hoogsamat kasvu pärsivad tööjõunappus, inflatsioon ja viiruse uus tüvi.
Kuigi analüütikud ootasid kolmanda kvartali sisemajanduse koguprodukti (SKP) aastakasvuks kahekohalist numbrit, on Eesti 8,6protsendine majanduskasv seni avaldatud andmete põhjal Euroopa kiireim. Sarnaselt muu maailmaga veab Eesti majandust tugev nõudlus, kuid hoogsamat kasvu pärsivad tööjõunappus, inflatsioon ja viiruse uus tüvi.