15. oktoober 1998 kell 22:00

Tippjuhtide Pärnu konverents andis uusi ideid

Kolmandat korda toimuv tegevjuhtide konverents koondas tänavu Pärnusse 430 tippjuhti, kelle hinnangul on see hea võimalus luua ja uuendada suhteid ning vahetada mõtteid.

Eesti Energia peadirektori Gunnar Oki sõnul peaks tänapäeva tippjuht iga päev vaid kolmandiku tööajast tegelema hetkeprobleemidega ja kaks kolmandikku pühendama tuleviku kindlustamisele. «Muutuste tempo aina kiireneb ja ettevõtte juhi ülesanne on tagada firma edukus ka tulevikus,» lausus Okk, kes esines konverentsil ka ettekandega «Õppiva organisatsiooni teke».

Kaubandus-tööstuskoja juhi Toomas Lumani hinnangul seisab ettevõtte edukus kolmel sambal, milleks on efektiivsus, info ja kvaliteet. «Hästitoimivas ettevõttes peavad need kõik olema esindatud ja omavahel läbipõimunud,» ütles Luman.

Eile pidi konverentsil ettekandega Vene kriisist esinema Citibanki esindaja Dipak Rastogi, kes otsustas rääkida hoopis innovatsiooniprobleemidest. Dipagi põhjendas seda asjaoluga, et olukord Venemaal muutub kiiremini, kui ta oma ettekande jõuab lõpetada.

Citibank kavatseb aasta jooksul avada oma esinduse ka Eestis, sest Rastogi sõnul on tegemist äärmiselt huvipakkuva riigiga. «Oleme seadnud eesmärgiks saada endale miljard klienti, praegu on neid meil 100 miljonit,» ütles ta.

Konverentsi korraldajate väitel kaaluvad nad edaspidi juba mõne majandusvaldkonna eraldi konverentsi korraldamist, sest huvi ürituse vastu on äärmiselt suur. Kui tänavusel konverentsil keskenduti teemale «Inimesed ja innovatsioon», siis järgmise konverentsi teemaks on «Parem teistest».

Hetkel kuum