• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Fed langetas ootamatult intressi

  USA Föderaalreserv kärpis neljapäeva hilisõhtul ootamatult keskseid intressimäärasid 0,25 protsendi võrra -- üleöölaenude intressi 5,0 ja diskontomäära 4,75 protsendini. See, et Fed muudab intresse vabaturukomitee korrapäraste istungite vahele jääval ajal, ei ole küll päris pretsedenditu, kuid tavatu siiski. Eelmine kord kasutas Föderaalreserv taolist võimalust 1994. aastal. Aktsiaturud reageerisid intresside kärpimisele kiire hinnaralliga, Dow hüppas päeva lõpuks üle kolmesaja punkti.
  Dollari kurss langes Jaapani jeeni suhtes üle kolme ja Saksa marga suhtes ühe protsendi võrra. Valuutaturud olid aga väga närvilised, sest kõiki painas küsimus, miks otsustati seda teha vaid kaks nädalat pärast eelmist intresside kärpimist. Kas Fed teab nüüd midagi, mida ta varem ei teadnud? Teise võimalusena näen Fedi taktikalist kaalutlust. Keskpanga aktsioonid annavad soovitud tulemusi vaid siis, kui nad on ootamatud. Kuna kõik ootasid, et intresse langetatakse järgmise vabaturukomitee istungi ajal, oli ainus võimalus turge üllatada nüüd.
  Reede õhtul oli dollari kurss 1,6224 DEMi (12,9792 krooni).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Nasdaq jäi USA indeksitest ainsana tõusurajale
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
Sooman: pensioniraha voolab kinnisvarast mööda
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
MESi koroonalaenude eest vastutanud EKRE minister: mina ei tea midagi
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.