1. november 1998 kell 22:00

Opmann väitleb

Kohtumise võib tegelikult kokku võtta ühe lausega -- järgmise aasta riigieelarve peaks olema võimalikult konservatiivne. Samas nõustusid tööandjad, et ei saa rääkida majanduskriisist, pigem on meil siiski finantskriis. Me ei oska täna prognoosida, kuidas see avaldab majandusele edaspidi mõju.

Reaalintressid on tõusnud, laenu saamine muutub järjest raskemaks. See kõik sisendabki homse suhtes pessimismi ja võib mõjutada üksikisiku tulumaksu laekumist ning suurendada tööpuudust.

Ma ei tahaks sellele küsimusele praegu veel vastata. Valitsus on neid küsimusi juba vähemalt kolm korda arutanud. Ootame ära 17. novembri, siis arutab valitsus kümne kuu majandustulemusi.

Riiklikke investeeringuid juba kärpisime 10 protsenti ja ilmselt tuleb seda veel kord teha. Investeeringuid on peaaegu 2 miljardi krooni jagu ja selle sees on investeeringud omavalitsustele ja eluasemetesse, et uksed-aknad ees püsiks.ÄP

Hetkel kuum