Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Automüüjad säilitavad kasumi tänu teenindusele

  Paljude automüügifirmade müüginumbrid on kahanenud viimastel kuudel mitu korda, kuid kasum väheneb vaid viiendiku võrra. Hooldusjaamade käivet tõstavad liisingutingimuste hiilgeajal soetatud autode amortiseerumine, mistõttu peavad sõidukiomanikud üha tihedamini autoteenindusi külastama. Lisaks müüdi aasta alguses prognoositust rohkem autosid, mistõttu on tekkinud erakorraline kasum.
  Mazda sõidukitega kaupleva Esma Auto ASi tegevdirektor Ralf Õng sõnas, et automüük on võrreldes aasta algusega vähenenud üle kahe korra. Samal ajal toodab teenindus kasumit, kinnitas Õng.
  Esma Auto on täitnud üheksa kuuga kümne miljoni krooni suurusest brutokasumi aastaprognoosist kaheksa miljonit krooni. Õng leidis, et aasta lõpuks jääbki brutokasum kaheksale miljonile kroonile, sest aasta lõpp ei ole kunagi heade müügitulemustega. Ta lisas, et müük võib detsembris ka tänu jõuludele ning jaanuarist kehtima hakkavatele uutele aktsiisimaksudele paraneda. Seega ollakse eelarvest maas vaid kakskümmend protsenti. Õngi hinnangul on üldine trend, et kasumid siiski mingil määral kahanevad.
  Nissaneid müüva ASi Fakto juhatuse esimees Toivo Urva sõnul on üheksa kuuga täidetud seitsekümmend protsenti kuue miljoni krooni suurusest puhaskasumi prognoosist.
  Urva ütles, et autode müügi arvulist prognoosi ei täideta, kuid soodsate tehasehindade ning stabiilselt töötava teeninduse arvel täidetakse kasumiprognoos. «Teenindus ja müük on Faktol võrdväärsed tegevused, autosid tuleb parandada ikka,» lausus ta.
  Urva kinnitas, et kasumiprognoosi täitmise nimel tehakse palju tööd. «Oleme reklaami pealt palju kokku hoidnud, kokku oleme säästnud üle miljoni krooni,» lisas ta.
  Volkswageni autode maaletooja Saksa Auto ASi juhatuse liige Jussi Pärnpuu lausus, et ülima efektiivsuse korral võib teenindus ja varuosade müük anda kuni poole firma kasumist. Tema sõnul oli kasumi säilimisel tähtis ka müügirohke esimene poolaasta. Esimesed seitse kuud olid automüüjatele väga head, sealt ka prognoosilähedane kasum, leidis ta. Pärnpuu ütles, et teenindus on siiski müügist palju kasumlikum ettevõtmine.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Mihkel Nestor: majandus langeb veel mõnda aega
Kuigi ettevõtete käibed kasvavad mühinal, siis SKP hoopis väheneb ja seda ka järgnevatel kvartalitel, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Kuigi ettevõtete käibed kasvavad mühinal, siis SKP hoopis väheneb ja seda ka järgnevatel kvartalitel, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
USA aktsiaturud sattusid hea töötururaporti peale segadusse
USA aktsiaturud sulgusid eri suundades ja andsid segaseid signaale pärast värsket töötururaportit, mille kohaselt on tööpuudus endiselt ülimadal ja uusi töötajaid palgatakse prognoositust enam.
USA aktsiaturud sulgusid eri suundades ja andsid segaseid signaale pärast värsket töötururaportit, mille kohaselt on tööpuudus endiselt ülimadal ja uusi töötajaid palgatakse prognoositust enam.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Värbajad annavad nõu: mida teha, kui turul pole sobivat töötajat?
Kui tööjõuturul ei leidu sobivat kandidaati, siis ei tasu värbajal kindlasti hakata potentsiaalset töötajat nii-öelda “ilustama”, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Kui tööjõuturul ei leidu sobivat kandidaati, siis ei tasu värbajal kindlasti hakata potentsiaalset töötajat nii-öelda “ilustama”, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Head uudised tulevad Zaporižžjast: Vene väed taanduvad
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Euroopa Liit kehtestas viimaks Vene naftale hinna ülempiiri Uuendatud: USA kehtestab sama ülempiiri
Pärast pikki vaidlusi otsustas Euroopa Liit kehtestada Vene toornaftale hinna ülempiiri 60 dollarit barrel. USA teatas samuti ülempiiriga ühinemisest.
Pärast pikki vaidlusi otsustas Euroopa Liit kehtestada Vene toornaftale hinna ülempiiri 60 dollarit barrel. USA teatas samuti ülempiiriga ühinemisest.

Olulisemad lood

NBA lubab pensionifondidel klubide omanikeks olla
USA tippkorvpalliliiga NBA otsustas eile lubada pensionifondidel, riiklikel fondidel ja sihtkapitalidel olla korvpalliklubide passiivsed osanikud.
USA tippkorvpalliliiga NBA otsustas eile lubada pensionifondidel, riiklikel fondidel ja sihtkapitalidel olla korvpalliklubide passiivsed osanikud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.