• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Automüüjad säilitavad kasumi tänu teenindusele

  Paljude automüügifirmade müüginumbrid on kahanenud viimastel kuudel mitu korda, kuid kasum väheneb vaid viiendiku võrra. Hooldusjaamade käivet tõstavad liisingutingimuste hiilgeajal soetatud autode amortiseerumine, mistõttu peavad sõidukiomanikud üha tihedamini autoteenindusi külastama. Lisaks müüdi aasta alguses prognoositust rohkem autosid, mistõttu on tekkinud erakorraline kasum.
  Mazda sõidukitega kaupleva Esma Auto ASi tegevdirektor Ralf Õng sõnas, et automüük on võrreldes aasta algusega vähenenud üle kahe korra. Samal ajal toodab teenindus kasumit, kinnitas Õng.
  Esma Auto on täitnud üheksa kuuga kümne miljoni krooni suurusest brutokasumi aastaprognoosist kaheksa miljonit krooni. Õng leidis, et aasta lõpuks jääbki brutokasum kaheksale miljonile kroonile, sest aasta lõpp ei ole kunagi heade müügitulemustega. Ta lisas, et müük võib detsembris ka tänu jõuludele ning jaanuarist kehtima hakkavatele uutele aktsiisimaksudele paraneda. Seega ollakse eelarvest maas vaid kakskümmend protsenti. Õngi hinnangul on üldine trend, et kasumid siiski mingil määral kahanevad.
  Nissaneid müüva ASi Fakto juhatuse esimees Toivo Urva sõnul on üheksa kuuga täidetud seitsekümmend protsenti kuue miljoni krooni suurusest puhaskasumi prognoosist.
  Urva ütles, et autode müügi arvulist prognoosi ei täideta, kuid soodsate tehasehindade ning stabiilselt töötava teeninduse arvel täidetakse kasumiprognoos. «Teenindus ja müük on Faktol võrdväärsed tegevused, autosid tuleb parandada ikka,» lausus ta.
  Urva kinnitas, et kasumiprognoosi täitmise nimel tehakse palju tööd. «Oleme reklaami pealt palju kokku hoidnud, kokku oleme säästnud üle miljoni krooni,» lisas ta.
  Volkswageni autode maaletooja Saksa Auto ASi juhatuse liige Jussi Pärnpuu lausus, et ülima efektiivsuse korral võib teenindus ja varuosade müük anda kuni poole firma kasumist. Tema sõnul oli kasumi säilimisel tähtis ka müügirohke esimene poolaasta. Esimesed seitse kuud olid automüüjatele väga head, sealt ka prognoosilähedane kasum, leidis ta. Pärnpuu ütles, et teenindus on siiski müügist palju kasumlikum ettevõtmine.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Putin: Tahate rohkem gaasi? Kiitke Nord Stream 2 heaks
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Energiavaesus ähvardab muutuda reaalsuseks
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.