Automüüjad säilitavad kasumi tänu teenindusele

Peep Sooman 17. november 1998, 00:00

Paljude automüügifirmade müüginumbrid on kahanenud viimastel kuudel mitu korda, kuid kasum väheneb vaid viiendiku võrra. Hooldusjaamade käivet tõstavad liisingutingimuste hiilgeajal soetatud autode amortiseerumine, mistõttu peavad sõidukiomanikud üha tihedamini autoteenindusi külastama. Lisaks müüdi aasta alguses prognoositust rohkem autosid, mistõttu on tekkinud erakorraline kasum.

Mazda sõidukitega kaupleva Esma Auto ASi tegevdirektor Ralf Õng sõnas, et automüük on võrreldes aasta algusega vähenenud üle kahe korra. Samal ajal toodab teenindus kasumit, kinnitas Õng.

Esma Auto on täitnud üheksa kuuga kümne miljoni krooni suurusest brutokasumi aastaprognoosist kaheksa miljonit krooni. Õng leidis, et aasta lõpuks jääbki brutokasum kaheksale miljonile kroonile, sest aasta lõpp ei ole kunagi heade müügitulemustega. Ta lisas, et müük võib detsembris ka tänu jõuludele ning jaanuarist kehtima hakkavatele uutele aktsiisimaksudele paraneda. Seega ollakse eelarvest maas vaid kakskümmend protsenti. Õngi hinnangul on üldine trend, et kasumid siiski mingil määral kahanevad.

Nissaneid müüva ASi Fakto juhatuse esimees Toivo Urva sõnul on üheksa kuuga täidetud seitsekümmend protsenti kuue miljoni krooni suurusest puhaskasumi prognoosist.

Urva ütles, et autode müügi arvulist prognoosi ei täideta, kuid soodsate tehasehindade ning stabiilselt töötava teeninduse arvel täidetakse kasumiprognoos. «Teenindus ja müük on Faktol võrdväärsed tegevused, autosid tuleb parandada ikka,» lausus ta.

Urva kinnitas, et kasumiprognoosi täitmise nimel tehakse palju tööd. «Oleme reklaami pealt palju kokku hoidnud, kokku oleme säästnud üle miljoni krooni,» lisas ta.

Volkswageni autode maaletooja Saksa Auto ASi juhatuse liige Jussi Pärnpuu lausus, et ülima efektiivsuse korral võib teenindus ja varuosade müük anda kuni poole firma kasumist. Tema sõnul oli kasumi säilimisel tähtis ka müügirohke esimene poolaasta. Esimesed seitse kuud olid automüüjatele väga head, sealt ka prognoosilähedane kasum, leidis ta. Pärnpuu ütles, et teenindus on siiski müügist palju kasumlikum ettevõtmine.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing