NRG-läbirääkija selgub homme

Raul Ranne 23. november 1998, 00:00

Äripäevale teadaolevalt on valitsuses arutatud kolme mehe, Eesti Energia ASi juhatuse esimehe Gunnar Oki, erastamisagentuuri peadirektori Väino Sarneti ning teede- ja sideministri Raivo Vare kandidatuuri.

Ehkki valitsus on paika pannud põhimõtted, millest riigi esindaja läbirääkimistel NRGga lähtub, on energeetikaringkondades osutatud, et tegelikult sõltub just läbirääkijast ja tema motiividest läbirääkimiste käik.

Gunnar Oki sõnade kohaselt on tähtis, et läbirääkija saaks aru energeetikamajandusest pikas perspektiivis. Seetõttu ei ole tähtis, mis hinnas tulevase investoriga kokku lepitakse, vaid selle investori püsivus, investeeringute suurus ja elektrienergia hind tulevikus, lausus Okk.

Seni ei ole riigil olnud selget pilti, mida tahetakse, ega inimest, kes suudaks riiki vääriliselt selles küsimuses esindada, sõnas Okk. Ta pidas enda läbirääkijaks määramist tõenäoliseks.

Väino Sarnet ütles, et tema määramine oleks üllatav. «Umbes aasta tagasi on mul sellest juttu olnud, aga viimasel ajal küll mitte,» sõnas Sarnet.

Kuna on üldiselt teada, et ma ei ole toetanud seda erastamiskeemi, oleks mul väga raske seda rolli võtta, rääkis Sarnet.

Raivo Varet peetakse elektrijaamade küsimuses asjatundjaks pärast seda, kui ta oli juhtinud NRG poolt esitatud elektrijaamade äriplaani analüüsinud spetsialistide komisjoni tööd. Komisjoni järelduste põhjal kirjutas valitsus ringi ka Eesti Energia ja Eesti Põlevkivi erastamiskava.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing