• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Otstarbekas Sotka

  Kujundus on peaaegu märkamatu. Põrandamaterjalid on valitud õigesti. Kummaline on ainult see, et käigutee lõppeb ekspositsiooniga ja lausa magamistoaga. Tavaliselt pole magamistoas põrandakatteks ju keraamilised plaadid.
  Ripplagi on liiga madalale toodud. Eemale vaadates tundub, nagu ei mahukski halli lõpus enam põranda ja lae vahele. Ka kõik, mis lae taga, paistab välja.
  Köögikomplektid on paigutatud pimedasse nurka, mis ühtsest stiilist välja langeb.
  Valgust on piisavalt ja mööblikomplekte eraldavad tekstiilkangad, mis ruumi kenamaks ning lõbusamaks muudavad.
  6 punkti
  Tänu avarusele on mööbel Sotkas suhteliselt hästi välja pandud.
  Alumisel korrusel on kangapood, kuid peale kangaste võiks seal muidki sisustusatribuute müügil olla.
  Lõbusad tekstiilist vaheseinad mööblisaalis eraldavad ning toovad esile mööblikomplekte ja loovad meeleolu. Samas jätab sisekujundus põhitähelepanu ikkagi mööblile. Valgustus on just selline, nagu peab: ei liiga pime, ega ka liiga erk.
  Ostja orienteerumist kergendaksid selles suures ruumis viidad, ent võib-olla ongi eesmärk see, et ostja tutvuks kindlasti kõigi kaubagruppidega.
  8 punkti
  Sisenedes torkab silma, et suur hall on hästi liigendatud riidekangastega. Tundub, et sisekujundus on võimalikult odavalt tehtud, aga samas ei jäta see odavat muljet. Eriti otstarbekalt on tehtud lagi ja põrand, mille materjalid vastavad kasutuskoormusele. Minu meelest on lahendus väga otstarbekas.
  Miinus, mida mööblimüügi saalis märkasin, on, et toolid, mida inimene võib-olla proovida tahab, on pandud nii kobarasse kokku, et nähtavasti on seda soovi üsna raske teostada.
  Ka tundub imelik, et kenad tuled, mis trepist alla kutsuvad, viivad värskeltremonditud lattu.
  8 punkti
  Sotka mööblikeskuse kujundus on täiesti mõnus. Pinda on küllalt ja nii ei jää muljet, nagu oleks ruum täis topitud. Kaup on välja pandud nii, et eri stiilis mööblikomplektid ei hakka teineteist segama.
  Sotkal on uutest mööblimajadest kõige parem ruumilahendus.
  Kaubavalik on suur ja teenindus tasemel. Näha on, et teenindajad on huvitatud kauba müügist. Seda kohtab vähestes Eesti firmades.
  Viimistlusmaterjalid on igati asjakohased. Valgust on piisavalt, et näha ilma pingutuseta mööbliriide tegelikke värve.
  Tõeline peavalu on aga parkla. See on liiga väike.
  8 punkti
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Ehitusettevõtete TOP: hinnatõusud pole enam järsud, vaid igapäevased
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Eestis kaks elektritootjat rivist väljas, hind kasvab päeval üle 500 euro Elektri import Venemaalt on tugevalt pärsitud
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.