15. detsember 1998 kell 22:00

Neste hinnasõda Rapla müüjaga

Hepa ja Neste hinnavõitlus algas selle kuu algul, kui hoolimata kütuse aktsiisi tõusust koos käibemaksuga ligi 60 senti liitri kohta bensiini 95E müügihind Raplas hoopis langes.

Hinnasõja põhjus on väidetavalt selles, et linna bussijaama korrastada lubanud Hepa rajab bensiinijaama linna soodsaimasse paika Tallinna maantee alguses Neste jaama naabrusesse ja on lükanud tagasi Neste pakkumise bensiini hinda kooskõlastada.

Hepa ainuosanik Helmet Palm eile telefonile ei vastanud. Varem on ta kinnitanud, et ei kavatse Neste pakutud hinnasõjas järele anda ja elab maakonna ülejäänud nelja tanklaga üle ka Rapla bensiinijaama odava müügi.

Neste Eesti jaemüügijuht Heikki Vuorinen ei vastanud eile telefonile, sest oli nõupidamisel Helsingis, tema assistent Rapla hinnasõda kommenteerida ei soovinud.

Eelmisel nädalal kinnitas Vuorinen, et Neste läks pärast ümberehitatud automaattankla avamist kuu tagasi kaasa Hepa alustatud hinnalangetamisega. Samas tõdes ta, et Nestegi ei saa kaua müüa Raplas bensiini Tallinna terminaali hulgihinnaga.

«Kui hinnas on kroon vahel, siis kasumi teenimisega nad küll ei hiilga,» kommenteeris Alexela jaemüügijuht Indrek Randveer. «See on rohkem heategevus,» märkis ta.

«Neste paneb kaua vastu, sest ta on maaletooja,» kommenteeris olukorda Raplas konkureeriva ASi NB Tanklad juht Ain Kuusik. Tema kinnitusel on Neste ja Hepa võidelnud Raplas varemgi, aga see pole kestnud nii pikka aega ega olnud nii suure hinnalangusega.

Turuvõitluse tagajärjel ei saanud aktsiisitõusu ajal bensiini hinda tõsta ka ülejäänud Rapla bensiinijaamad. Nii müüb AS NB bensiini 95E endiselt hinnaga 5,85 krooni, kütuse läbimüük on vähenenud ööpäevas 700 liitri ehk ligi kolmandiku võrra.

Autor: Koit Luus

Hetkel kuum