Reuters/Scanpix • 23. detsember 1998 kell 22:00

Venemaa maakoodeks ja eelarve lükati tagasi

President Boriss Jeltsini pakutud seaduseparandus oleks võimaldanud hakata ostma ja müüma paljude venelaste käsutuses olevaid suvila juurde kuuluvaid aiamaakrunte. Maaga kauplemise vastu hääletasid kommunistid, kellele kuulub riigiduumas enamus ning kes kardavad, et spekuleerima võidakse hakata ka põllumaaga. Ka liberaalne Jabloko fraktsioon hääletas seaduseparanduse vastu, sest nende hinnangul ei ole piisavalt tagatud ostjate ja müüjate õigused.

Mõnes Venemaa piirkonnas, nagu Samaara ja Saraatovi oblast, on piiratud kauplemine maaga katseliselt lubatud.

Parlamendi ülemkoda föderatsiooninõukogu soovitas üksmeelselt eelarve eelnõu riigiduumasse esimesele lugemisele tagasi saata, sest selles ei arvestata piisavalt regioonide huve.

Autor: REUTERS

Hetkel kuum