17. jaanuar 1999 kell 22:00

Rahvusvahelised ühingud nõuavad Estonia huku uut juurdlust

Nõue, et asjaomased organid viiksid läbi täiesti uue või osaliselt uue juurdluse, esitatakse järgmisel nädalal Eesti, Rootsi ja Soome peaministrile, kinnitasid eile kaks Rootsi suuremat päevalehte Dagens Nyheter ja Svenska Dagbladet.

Transporditöötajate ühingud ITF ja NTF väidavad vastupidiselt Estonia hukku uurinud rahvusvahelise komisjoni lõppraportile, et reisilaev Estonia ei olnud katastroofi õhtul Tallinnast lahkudes meresõidukõlbulik.

Põhjamaade transporditöötajate föderatsiooni esindaja Klas Valbjär ütles, et tõenäoliselt ei pea kogu juurdlust uuesti korraldama, vaid tuleks üle vaadata juurdluse tulemusena tehtud lõppjäreldused.

Jaanuari lõpus saabub Eestisse Rootsi asemajandusminister Mona Sahlin, et arutada koos Eesti valitsusega Rootsis tekkinud ühiskondlikku survet tõsta üles reisiparvlaeva Estonia õnnetuses hukkunud inimeste säilmed.

28. septembril 1994. aastal hukkus Estonia katastroofis 852 inimest, seni on leidmata 757 inimese jäänused. Merekatastroofist pääses 137 inimest.

Autor: BNS

Hetkel kuum