Aili Kukumägi • 21 jaanuar 1999

Euroopalikult

indiapärane koht

- asukoht: Tallinn Vilmsi 6, avatud kella 12--23

- päevapraed E--R 12--16,

- kohtade arv: 52

soovitatav menüü :Jheenga salat (90 kr), Murgh chat (75 kr), lisaks kahe peale juurde masala papa'd (15 kr)

põhiroog: Namaskari kanalõuna (75 kr), Tandoori mix grill (150 kr), lisaks kahe peale naan lasani (25 kr)

järelroog: Kulfi (45 kr), masala-tee (20 kr)

joogid: Girafi õlu (25 kr), gaseerimata vesi (15 kr)

Eesti Panga infoosakonna juhataja Andrus Kuusmann leiab, et Namaskaris lõunatamiseks peaks varuma vähemalt paar tundi.

Sisenedes uude india restorani Namaskar, on kelner kohe valmis meid teenindama.

Lõunaajast hoolimata on külastajaid vaid üksikutes laudades. Nii et privaatsuse taotlejatel probleeme ei tekiks.

Kuna saali interjööris midagi eriti ligitõmbavat ei leia, valime koha hoopis väikeses talveaias.

Sisekujunduses domineerib euroopalikkus ja idamaisusest annavad tunnistust vaid üksikud ornamendid ning india muusika.

Menüü on india kööki mittetundvale inimesele rikkalik, mistõttu valikuga tutvumine võtab aega. Ettekandja on lahkelt nõus oma teadmiste piires selgitusi jagama.

Menüüs on kliendisõbralikult vürtsine toit tähistatud ühe tärniga ja väga vürtsine kahe tärniga.

Üllatusena leiame ka päevapraadide valiku, mis teatavasti on üldjuhul põhiroogadest taskukohasemad. Peale mõningate nimede õige hääldamise juhiste saame teada, et namaskar tähendab india keeles «tere».

Teistes Tallinna india restoranides käinud Andrus Kuusmann soovitab eelroaks tellitava salati juurde võtta masala papa'sid (meie mõistes leiba), mis on õhukesed, purustatud musta pipra, sibulate ja tomatiga kaetud läätsevahvlid.

Õrnalt vürtside ja sidrunimahlaga maitsestatud krevetisalat ja india vürtsides marineeritud kontideta kanaliha salat, mida serveeritakse sibulate ja tomatiga, on rõõmsavärvilised, isuäratavad ja maitsvad. Ainsaks puuduseks peab Andrus Kuusmann magedust. Sama võib ette heita ka põhiroogadele ning selle juurde tellitud tanduurileivale.

Kuna salatiportsjon on suhteliselt suur, ei telli Andrus Kuusmann Tandoori mix grilli juurde riisi, piirdudes küpsetatud sea-, lamba- ja kanaliha valikuga. (Tanduur on spetsiaalne ahi, milles liha küpsetatakse.) Päevaprae puhul aga on riis juba hinna sisse arvatud.

Et kumbki meist ei soovinud püreesuppi, jäi see tellimata. Andrus Kuusmanni sõnul on teistes india restoranides supivalik suurem.

Pähklite ja safraniga maitsestatud pisikest india jäätist Kulfi nautides avastab Äripäeva külaline, et peaaegu kaks tundi on kulunud kiiresti.

Hinna poolest paigutab Kuusmann Namaskari Tanduuri ja Elevandi vahele.

 

- teenindus -- 8 punkti

- toiduvalik -- 7 punkti

- joogivalik -- 7 punkti

- hinna ja kvaliteedi suhe -- 7 punkti

tegevjuht | martinsepping | Martin Sepping | OÜ Idarestoranid tegevdirektor

OÜ Idarestoranid ostis restorani Kuldvasikas mullu augustis ning detsembri alguses avas samas kohas uue nime, sisustuse ja köögiga india restorani Namaskar.

Meie eesmärk on pakkuda hubases interjööris india toitu, mis oma kvaliteedilt võib võistelda parimate Põhja-Euroopa india restoranidega, ehmatamata klienti sealjuures põhjendamatult kõrge hinnatasemega.

Menüü koostab ja road valmistab hindust peakokk. Roogade valikut on kavas aeg-ajalt täiendada.

Namaskari sisekujunduse autor on Sirje Kadalipp. Interjöör pole taotluslikult liiga indiapärane, pigem on rõhutud hubasusele. Vaid üksikud detailid vihjavad idamaisusele. Samas kasutame ainult india muusikat.

Et Tallinnas on veel kolm india restorani, Namaskari ei heiduta. Ruumi sellel turul pealinnas on ja kui riigi poliitika ei oleks mitte-Euroopa riikidest pärit võõrtööliste suhtes nii vaenulik, võiks Tallinnas india restorane rohkemgi olla.

Namaskari on mugav tulla autoga, parkida saab maja ees tasu maksmata.

Hetkel kuum