17 märts 1999

Kaarlep muudaks päikese suunda

Kabinet, kus istub Urmas Kaarlep, on ajaproovile vastu pannud ning on praegugi oma väljanägemiselt konkurentsivõimeline.

Raepanga kabinet, kus praegu istub PricewaterhouseCoopersi juht Urmas Kaarlep, on veel nüüdki pangajuhi kabinettide kategoorias kõva sõna.

Raepanga juhikabinetti sisustades oli kujundaja eesmärk näidata, et tolleaegsete äriinimeste mõttemaailm pole ainuvõimalik ning 90ndate keskel sisekujunduses levinud kroomitud hallile interjöörile on alternatiive. Kabinet sai värvilisem ja inimsõbralikum: kogu elu ei koosne ainult tõsisest tööst.

Enne Urmas Kaarlepi istusid selles ruumis Raepanga juht Peeter Luik ja Forekspanga juht Ivar Lukk.

Kuigi juhtidel on olnud voli oma kabinet valida, on kõik töötanud just selles ruumis. Ehk sellepärast, et aknast avaneb büroo parim vaade. Kaarlepile on kabinet eelkõige töökeskkond. Esinduslikke külalisi võtab ta vastu nõupidamisteruumis.

Minu ideaalkabinet ei peaks olema eesmärk omaette. See peaks olema võimalikult mugav töötegemise koht. Selle eesmärgi on mu kabinet täitnud.

Kindlasti peaks kabinetis olema helibarjäär, et siis, kui ma olen kabinetiukse sulgenud, info, mis siin toas vahetatakse, välja ei kostaks.

Minu eelmises kabinetis oli näiteks sellega probleeme. Mulle meeldib oma kabineti suurus: ei liiga väike ega liiga suur. Kõik vajalik on olemas, kuid midagi ülearu pole. Minu kabinetiaknast avaneb välja suurepärane vaade. Eriti meeldib mulle, et mu kabinetis on elu -- rohelisi taimi.

Kui midagi muuta, siis vast päikese liikumise suunda. Vahetevahel paistab ta aknast just niimoodi sisse, et segab arvutiga töötamist.

Kujunduse eesmärk oli isikupärane büroo, mis erineks teistest. Praegu on tellijad majandusdepressioonist krambis: tehke võimalikult odavalt. Sel ajal oli inimestel lennukust. See kabinet on konkurentsivõimeline tänaselgi päeval. Pakun, et ta võib olla kolme parema töökeskkonna hulgas.

Mulle meeldib, et juhikabinetil on kindel keskpunkt ja eri tasapinnad loovad hea ülevaate toimuvast. Minu arvates on sellel ruumil sõbralik aura.

Juhatuse ruumi ei projekteeritud aga üldsegi sekretärikohta ja see pandi sinna hiljem ning on ümbritsevaga karjuvas vastuolus. Aga elus on nii, et lakitud küüs ei näe mõne päeva pärast enam sama ilus välja kui alguses. Sellepärast ma eriti ei põe.

Hetkel kuum