11. aprill 1999 kell 22:00

Ida-Virumaal langes elanike ostujõud

Palkade kärpimine ja tööpuuduse suurenemine on alandanud Ida-Virumaa elanike aktiivsust kinnisvaraturul.

Pelicani Kinnisvara tegevdirektori Ahto Tisleri sõnul on kõige nõutavam kaup ühe-kahetoalised korterid Jõhvi kesklinnas, selliseid kortereid on aga müügis vähe. Ühetoalise korteri hind Jõhvi kesklinnas on keskmiselt 25 000 krooni ja kahetoaline maksab ligi 40 000 krooni.

Suurenenud on Jõhvi ja Kohtla-Järve korterite hinnavahe. Kui aasta tagasi olid Jõhvi korterid 10--20% kallimad, siis nüüd on Tisleri hinnangul vahe kuni 40%. Korterite üüriturgu Ida-Virumaal peaaegu ei ole.

Eramuturul on kõige nõutavamad vanemad majad hinnaklassis 100 000--200 000 krooni. Odavamate majade puhul on praktiliselt tegemist krundi hinnaga.

Renoveeritud äripindu on märgatavalt juurde tulnud, tõusnud on nende rendihinnad. Hea asukohaga renoveeritud kauplusepinna ruutmeetri rent küünib 300 kroonini. Hoolimata rendipindade arvu suurenemisest on enamik neist kasutajad leidnud.

Tootmispindu on äripinnaturul ülearu, enamik neist on liiga suured. Turul on nii suletud ettevõtete hooneid kui ka tegutsevate firmade liigsed pinnad.

Hetkel kuum