ÄP fototoimetus • 11. aprill 1999 kell 22:00

Kesk-Eesti ettevõtlus hädas maanteeametiga

Turbatootmisega tegeleva ASi Prelvex kommertsdirektori Erki Ratniku sõnul on nende firma tee sulgemise tõttu ilmselt sunnitud ära ütlema 12. aprilliks Pärnu sadamasse tellitud laeva. «Muidugi on võimalik transportida turvas näiteks läbi Tallinna, aga siis peab laeva omanik olema nõus maksma topelttasu transportimise eest,» nentis Ratnik.

Ratnik ei soovinud täpselt öelda, kui suurt kahju see firmale teeb, kuid märkis, et aprilliks on kavandatud Pärnu sadamast teele läkitada kahe laeva jagu kaupa. «Mulluse vihmase suve tõttu on meil väiksem tootmine ja enamik turvast juba realiseeritud. Normaalsetes oludes läheks aprillis vähemalt 5--6 laeva jagu turvast,» selgitas Ratnik.

Maanteeinfokeskuse infojuht Karl Talts ütles, et teelõik tuli rasketele veostele sulgeda, muidu oleks see üldse läbimatuks muutunud. «Erandkorras on ehk võimalik ettevõtetele vastu tulla ja sellele lõigule ka raskemaid masinaid lubada,» ütles ta.

Taltsi selgitusel on tee kinni umbes kuu aega või vähemalt seni, kuni kõik külmakergitused on korda tehtud. «Midagi pole parata, see on meie kõigi huvides,» väitis Talts.

Autor: ÄP

Hetkel kuum