Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansapanga nõukokku lisandus välismaalasi

  Bank Handlowy on Hansapanga strateegilise partneri Swedbanki osalusega suurim Poola pank, kellele kuulub veidi üle viie protsendi Hansapanga aktsiatest. 31aastane Leszek Maciusowicz on noorim panga nõukogu liige.
  Hansapanga nõukogu liige Anders Sahlén ütles eile pärast aktsionäride üldkoosoleku lõppu, et uus panga nõukogu esimees kinnitatakse tänasel nõukogu koosolekul. «See saab olema üks meist kümnest,» väitis ta.
  Äripäeva andmetel saab Swedbanki presidendi nõunik Sahlén ilmselt Hansapanga nõukogu esimeheks.
  Uued Hansapanga nõukogu liikmed, 53aastane Magnus Francke ja temast neli aastat noorem Jan Liden on vastavalt Swedbanki vanim asepresident ja panga täidesaatev asepresident.
  Hansapanga nõukogu liikmed saavad eelmisel suvel kokkulepitu kohaselt palka 10 000 krooni kuus, kui nad osalevad kõigil nõukogu koosolekutel. Hansapanga nõukogu esimees võib panga tegevjuhtimises osaledes teenida samapalju kui panga tegevjuht.
  Hansapanga juhatuse esimees Indrek Neivelt ütles eile aktsionäride koosolekul panga tegevusest aruannet esitades, et pank näeb oma koduturuna kõiki Balti riike. «Sel aastal asetab Hansapank põhirõhu traditsioonilise panganduse ja liisingu arendamisele,» rääkis Neivelt. «Plaanis on müüa rida ettevõtteid, mis pole põhitegevusega otseselt seotud.»
  Neivelti sõnul kavatseb Hansapank laiendada oma tegevust Lätis ja Leedus ning alustada sellel aastal Leedu tütarpangas tööd.
  Hansapangale kuulub eelmise aasta lõpu seisuga 70 protsenti Balti riikide eraisikute hoiustest ja 54 protsenti ettevõtete hoiustest. Hansapangal on Eestis ja Lätis kokku 840 000 klienti.
  Hansapanga aktsionärid kinnitasid eile eelmise aasta aruande ning Hansapanga Grupi 60,5 miljoni krooni suuruse aastakahjumi.
  Omanikud valisid selleks aastaks panga audiitoriks Andres Rooti KPMG Estoniast.
  Tulenevalt juulis jõustuvast uuest krediidiasutuste seadusest ning varem tehtud teistest seadusemuudatustest parandati ka panga põhikirja. Kõige enam tekitas aktsionärides pahameelt muudatus, et pank ei pea üldkoosoleku kokkukutsumise teadet aktsionäridele laiali saatma, piisab teate avaldamisest ühes üleriigilises ajalehes. Hansapanga jurist Lauri Isotamm ütles, et see hoiab kokku panga kulutusi, kuna pangal on üle 6000 aktsionäri.
  Hansapanga nõukogust lahkusid Hannes Tamjärv ja Lars-Olof Ödlund, viimane läks Swedbankist pensionile.
  Autor: Sten A. Hankewitz
 • Hetkel kuum
Avo Blankin: Saaremaa püsiühendus ja Rail Baltic võiks olla kaks ühes projekt
Eesti riik vajab infrastruktuuri arenguks visiooniga arhitekti-teenistust, ehitajad killustikku, saarlased aga püsiühendust, kirjutab pensionär Avo Blankin arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti riik vajab infrastruktuuri arenguks visiooniga arhitekti-teenistust, ehitajad killustikku, saarlased aga püsiühendust, kirjutab pensionär Avo Blankin arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Aasta algas võimsalt! Jaanuariga teenisin tagasi 17 000 eurot
Kui eelmise aasta lõpetasin ma 94 000 euro kaotamisega, siis selle aasta esimene kuu on minu investeeringute vastu olnud natukene heldem ja osa rahast tagasi andnud.
Kui eelmise aasta lõpetasin ma 94 000 euro kaotamisega, siis selle aasta esimene kuu on minu investeeringute vastu olnud natukene heldem ja osa rahast tagasi andnud.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Coop Eesti uus juht vihjas, et kauplustekett on ostulainel
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Riigikohus: prokuratuur peab ajakirjanikele trahvi taotlemist usutavalt põhjendama Prokuratuur: meile jäi õigus otsustada avaldamise üle
Eesti Ekspressi ajakirjanikud pääsevad prokuratuuri trahvist, mis neile määrati Swedbanki uurimisest kirjutatud loo eest.
Eesti Ekspressi ajakirjanikud pääsevad prokuratuuri trahvist, mis neile määrati Swedbanki uurimisest kirjutatud loo eest.

Olulisemad uudised

Raske aasta laenu-ühistutele: hoiused vähenesid 13%
Möödunud aastal suure pankrotiskandaali läbi elanud hoiu-laenuühistutel pole ette näidata kaotustele võrdväärset kasvu: kukkunud on nii laenuportfell kui ka hoiused.
Möödunud aastal suure pankrotiskandaali läbi elanud hoiu-laenuühistutel pole ette näidata kaotustele võrdväärset kasvu: kukkunud on nii laenuportfell kui ka hoiused.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.