• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühtne õlleaktsiis hakkab kohe kehtima

  Riigikogus oli Eesti Maarahva erakonna (EME) esitatud eelnõu menetlusest väljajätmise poolt 47 ja vastu 27 liiget.
  Eelnõu juhtivkomisjoni rahanduskomisjoni esimees Kalle Jürgenson põhjendas eelnõu menetlusest väljajätmist, et sellega nõustumine võib taas ummikusse viia liitumise WTOga.
  Ka peaks ühtse aktsiisi jõustamise edasilükkamisega leidma riigieelarvesse vahendid tekkiva alalaekumise katteks, märkis Jürgenson.
  Seaduseelnõu hiljaks jäämist tunnistas ka selle esitaja EME esindaja Jaanus Männik. Ta märkis, et probleem väike- ja suurtootjate ebavõrdsusega jääb.
  Vastavalt mullu novembris vastu võetud alkoholiaktsiisi seaduse muudatusele ühtlustus 1. aprillil õlleaktsiis.
  Olenemata ettevõtte tootmismahust hakkas kehtima ühtne määr 55 senti liitri kohta.
  Aktsiiside ühtlustamine tõstis väiketootjate maksukoormust umbes viiendiku võrra, suurtootjatele tõi aktsiiside ühtlustamine kergenduse, sest nende maksukoormus alanes, kuigi õlle hind pole madalamaks läinud.
  Õlleaktsiiside ühtlustamine tulenes WTO nõuetest, millega liitumine on reaalne sel sügisel.
  EME algatas seadusemuudatuse, mis lükkaks õlleaktsiisi kehtestamine edasi uue aastani, viimasel hetkel -- 31. märtsil.
  Eelnõu eesmärk oli anda väiksematele tehastele pikem ülemineku- ja kohanemisperiood.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Meesak: ükski hookuspookus ei päästa - odava energia aeg on läbi
Meil seisavad ees paarkümmend aastat intensiivseid investeeringuid energiamajandusse, kirjutab Eesti Päikeseelektri Assotsiatsiooni juht Andres Meesak Äripäeva Infopanga energeetika aastaraportile antud kommentaaris.
Meil seisavad ees paarkümmend aastat intensiivseid investeeringuid energiamajandusse, kirjutab Eesti Päikeseelektri Assotsiatsiooni juht Andres Meesak Äripäeva Infopanga energeetika aastaraportile antud kommentaaris.
Wise'i aktsia kiire langus jätkub Tipust –31%
Wise’i aktsia on esimest korda langenud IPO tasemest allapoole pärast seda, kui asutaja Taavet Hinrikus müüs enam kui 100 miljoni dollari eest aktsiaid turuhinnast allpool. Samuti tunnevad investorid muret suureneva konkurentsi pärast, vahendab Bloomberg.
Wise’i aktsia on esimest korda langenud IPO tasemest allapoole pärast seda, kui asutaja Taavet Hinrikus müüs enam kui 100 miljoni dollari eest aktsiaid turuhinnast allpool. Samuti tunnevad investorid muret suureneva konkurentsi pärast, vahendab Bloomberg.
Mitmesse ametisse otsitakse töötajaid riigikogust parema palgaga
Kõrgeimat töötasu pakutakse arstidele suunatud töökuulutustel, kus keskmine palgapakkumine ületab riigikogu liikmete töötasu, teatas CVKeskus.ee portaalis viimastel kuudel avaldatud avaliku palgaga tööpakkumisi vaadates.
Kõrgeimat töötasu pakutakse arstidele suunatud töökuulutustel, kus keskmine palgapakkumine ületab riigikogu liikmete töötasu, teatas CVKeskus.ee portaalis viimastel kuudel avaldatud avaliku palgaga tööpakkumisi vaadates.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.