• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Regio CD-atlas planeerib suvereisid

  arvutikaardi täpsus: 1:150 000, eraldi 25 linna kaardid
  koha- ja tänavanimede andmebaas: 10 000 nime
  turismiobjekte kaartidel: 1600, 300 fotoga
  nõuded arvutile: Windows 95/98/NT, 8kordne CD-seade, 16 MB mälu, ekraanil vähemalt 256 värvi, kõvakettaruumi 50 MB, hiir
  hind: alates 495 kr
  Regio täiustatud CD-atlas otsib nüüd ka lühimaid reisimarsruute koos teele jäävate turismiobjektidega ning on ühilduv satelliitnavigatsiooniseadmetega.
  Paberatlasest pole niisama lihtne näiteks Oskar Lutsuga seotud paiku leida, aga laserplaadil olevast atlasest võib otsida märksõna järgi ükskõik millist kohta.
  Peale otsimise aitab CD-atlas ka reisi planeerida. Atlases võib kuni neljast punktist koosneva reisi märkida kaardile lipukesi pannes või kohanimede järgi, programm leiab ise kõige lühema tee nende läbimiseks. Reisiplaneerijaga võib leida ka tee äärde ja lähedusse jäävad turismiobjektid, mille kohta ta koostab nimekirja. 300 objektist on olemas pildid.
  Kuna laserplaat nõuab installatsioonarvutis vaid 8 MB kettaruumi, saab teda edukalt reisile sülearvutiga kaasa võtta.
  Regio CD-atlase arvutiprogramm sisaldab lisaks maa- ja linnakaartidele jutte ja helisid Eestimaast ning suures koguses infot vaatamisväärsuste kohta. Laserplaati on hea kinkida väliskülalistele, sest programm on täies ulatuses nii eesti kui ka inglise keeles. Reisijuhis on sees selle aasta sündmuste kalender, mida saab Internetist uuendada.
  Reisifanaatikute maiuspalaks on CD-atlase võimalus navigeerida GPSi (Global Positioning System -- globaalne asukoha määramise süsteem ehk satelliitnavigatsioon) abil: kasutades mobiiltelefonisuurust, kuid odavamat lisaseadet, näidatakse kaardil punase punktiga inimese asukoht. Sülearvutiga ühendatav GPS võib asukoha määrata meetrise täpsusega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neli põhjust, miks poliitikas läheb nüüd põnevaks
Keskerakonna esimees võib vahetuda, samal ajal kui EKRE pääseb paljudes omavalitsustes pumba juurde. Ning need pole ainsad põhjused, miks poliitikas tõotab väga huvitavaks minna, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Keskerakonna esimees võib vahetuda, samal ajal kui EKRE pääseb paljudes omavalitsustes pumba juurde. Ning need pole ainsad põhjused, miks poliitikas tõotab väga huvitavaks minna, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
S&P 500 ja Nasdaq tõusid neljandat päeva järjest
Tugevate kvartalitulemuste ootuses alustasid Nasdaq Composite ja S&P 500 nädalat tõusuga, vahendab Yahoo Finance.
Tugevate kvartalitulemuste ootuses alustasid Nasdaq Composite ja S&P 500 nädalat tõusuga, vahendab Yahoo Finance.
Narvas murtakse tõenäoliselt Keskerakonna 20 aasta pikkune võim
Vahetult enne valimisi tekkinud tüli Narva linna aastakümneid valitsenud Keskerakonna ja Katri Raiki vahel sai esimesele saatuslikuks, linnas võtab tõenäoliselt ohjad üle Raiki ja Eesti 200 koalitsioon.
Vahetult enne valimisi tekkinud tüli Narva linna aastakümneid valitsenud Keskerakonna ja Katri Raiki vahel sai esimesele saatuslikuks, linnas võtab tõenäoliselt ohjad üle Raiki ja Eesti 200 koalitsioon.
Uute autode müük kukkus Euroopas veerandi
Põhiliselt kiipide puudusest tekkinud tarneraskuste tõttu müüdi septembris Euroopa Liidu riikides vaid 718 598 uut sõiduautot, mida on 23,1% vähem võrreldes möödunud aastaga.
Põhiliselt kiipide puudusest tekkinud tarneraskuste tõttu müüdi septembris Euroopa Liidu riikides vaid 718 598 uut sõiduautot, mida on 23,1% vähem võrreldes möödunud aastaga.