27. aprill 1999 kell 22:00

Regio CD-atlas planeerib suvereisid

arvutikaardi täpsus: 1:150 000, eraldi 25 linna kaardid

koha- ja tänavanimede andmebaas: 10 000 nime

turismiobjekte kaartidel: 1600, 300 fotoga

nõuded arvutile: Windows 95/98/NT, 8kordne CD-seade, 16 MB mälu, ekraanil vähemalt 256 värvi, kõvakettaruumi 50 MB, hiir

hind: alates 495 kr

Regio täiustatud CD-atlas otsib nüüd ka lühimaid reisimarsruute koos teele jäävate turismiobjektidega ning on ühilduv satelliitnavigatsiooniseadmetega.

Paberatlasest pole niisama lihtne näiteks Oskar Lutsuga seotud paiku leida, aga laserplaadil olevast atlasest võib otsida märksõna järgi ükskõik millist kohta.

Peale otsimise aitab CD-atlas ka reisi planeerida. Atlases võib kuni neljast punktist koosneva reisi märkida kaardile lipukesi pannes või kohanimede järgi, programm leiab ise kõige lühema tee nende läbimiseks. Reisiplaneerijaga võib leida ka tee äärde ja lähedusse jäävad turismiobjektid, mille kohta ta koostab nimekirja. 300 objektist on olemas pildid.

Kuna laserplaat nõuab installatsioonarvutis vaid 8 MB kettaruumi, saab teda edukalt reisile sülearvutiga kaasa võtta.

Regio CD-atlase arvutiprogramm sisaldab lisaks maa- ja linnakaartidele jutte ja helisid Eestimaast ning suures koguses infot vaatamisväärsuste kohta. Laserplaati on hea kinkida väliskülalistele, sest programm on täies ulatuses nii eesti kui ka inglise keeles. Reisijuhis on sees selle aasta sündmuste kalender, mida saab Internetist uuendada.

Reisifanaatikute maiuspalaks on CD-atlase võimalus navigeerida GPSi (Global Positioning System -- globaalne asukoha määramise süsteem ehk satelliitnavigatsioon) abil: kasutades mobiiltelefonisuurust, kuid odavamat lisaseadet, näidatakse kaardil punase punktiga inimese asukoht. Sülearvutiga ühendatav GPS võib asukoha määrata meetrise täpsusega.

Hetkel kuum