• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põhjala suurpangad esimeses kvartalis edukad

  MeritaNordbankeni kasum oli I kvartalis 7,65 miljardit Eesti krooni, eelmise aasta 8,25 miljardi krooniga võrreldes. Kui Pohjola aktsiate müügist saadud erakorraline tulu välja arvata, siis oli MeritaNordbankeni ärikasum 5,87 miljardit krooni. Merita kasum aktsia kohta oli 0,17 eurot ehk 2,65 krooni ja Nordbankenil 1,55 Rootsi krooni ehk 2,70 Eesti krooni.
  Grupp märkis, et positsioonide tugevdamine Läänemere regiooni kasvaval turul jätkub. Jaanuaris avas grupp teise filiaali Tallinnas. Lätis omandas ta kõik Läti Tööstusliisingu ja Läti Investeerimispanga aktsiad. Aprillis tegi grupp otsuse asutada uus regionaalpank Balti riikides ja Poolas.
  Hansapanga suuraktsionäri Rootsi FöreningsSparbankeni (Swedbanki) ärikasum kasvas tänavu esimeses kvartalis 51% ja oli 4,326 miljardit Eesti krooni, kuid sellele vaatamata jäi turgude ootustele alla.
  Swedbanki laenukahjumid kahanesid 39% möödunud aasta algusega võrreldes ning olid 453,5 miljonit krooni, mis moodustab ainult 0,2% laenude kogumahust. Esimese kvartali lõpus oli Swedbanki kontrolli all 49,9% Hansapangast.
  Swedbanki tegevdirektor Reinhold Geijer ütles, et 2005. aastaks tahab pank endale saada Põhja- ja Baltimaades 15 mln eraklienti.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
55 miljonit elektrihindade korvamise kavast läheks ettevõtetele
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.