Põhjala suurpangad esimeses kvartalis edukad

MeritaNordbankeni kasum oli I kvartalis 7,65 miljardit Eesti krooni, eelmise aasta 8,25 miljardi krooniga võrreldes. Kui Pohjola aktsiate müügist saadud erakorraline tulu välja arvata, siis oli MeritaNordbankeni ärikasum 5,87 miljardit krooni. Merita kasum aktsia kohta oli 0,17 eurot ehk 2,65 krooni ja Nordbankenil 1,55 Rootsi krooni ehk 2,70 Eesti krooni.

Grupp märkis, et positsioonide tugevdamine Läänemere regiooni kasvaval turul jätkub. Jaanuaris avas grupp teise filiaali Tallinnas. Lätis omandas ta kõik Läti Tööstusliisingu ja Läti Investeerimispanga aktsiad. Aprillis tegi grupp otsuse asutada uus regionaalpank Balti riikides ja Poolas.

Hansapanga suuraktsionäri Rootsi FöreningsSparbankeni (Swedbanki) ärikasum kasvas tänavu esimeses kvartalis 51% ja oli 4,326 miljardit Eesti krooni, kuid sellele vaatamata jäi turgude ootustele alla.

Swedbanki laenukahjumid kahanesid 39% möödunud aasta algusega võrreldes ning olid 453,5 miljonit krooni, mis moodustab ainult 0,2% laenude kogumahust. Esimese kvartali lõpus oli Swedbanki kontrolli all 49,9% Hansapangast.

Swedbanki tegevdirektor Reinhold Geijer ütles, et 2005. aastaks tahab pank endale saada Põhja- ja Baltimaades 15 mln eraklienti.

Autor: ÄP

Hetkel kuum