Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tarbuse väärtus seisneb turuosas ja kinnisvaras

  Tarbuse eelmise aasta kahjum oli ligi 11 miljonit krooni ja ettevõttel on kütusefirmadele kütuse eest võlgu ligi 10 miljoni krooni eest.
  «Tegelikku müügitulemust ei mõjuta võlad, vaid saadav turuosa,» märkis Tarbuse juhatuse aseesimees Valter Keis. Tarbuse turuosa kaugliinide osas on ligi 14%, Tarbusele kuulub ettevõtte enda hinnangul ligi pool Tallinna--Tartu bussiliini turuosast.
  99,5% Tartu linnavalitsusele kuuluva Tarbuse aktsiate alghind on 1,7 mln krooni.
  Tartu abilinnapea Kaarel Sahki sõnul lähtus linnavalitsus alghinna määramisel konservatiivsuse põhimõttest ja auditeeritud bilansist. «Kui arvata kokku Tarbuse omahind ja ostjalt nõutavad pangagarantiid, tuleb ettevõtte hinnaks vähemalt 10 miljonit krooni, rääkimata muudest kohustustest,» nentis Sahk.
  Tarbuse aktsiatest on teiste seas huvitatud AS Sebe, kelle turuosa Tallinna--Tartu liinil on peaaegu võrdne Tarbuse omaga.
  Sebe juhatuse esimees Toivo Leht ütles, et Tarbus on väga kehvas seisus, sest juhtkond on sooritanud liialt kõrge riskiga tehinguid. Lehe sõnul on Sebe osalusest küll huvitatud, kuid 11 miljoni kroonine kahjum paneb järele mõtlema.
  ASi MootorReis juhatuse esimees Hugo Osula hinnangul võib Tarbuse ostjat ähvardada pankrot, sest lisaks võlakoormusele tuleb uute busside soetamisse investeerida veel üle 25 mln krooni.
  Kuid Osula lisas, et ka MootorReisil on kavas Tarbuse enampakkumisel osaleda. Osula sõnul teeb Tarbuse ahvatlevaks ka hea asukoht, mille tõttu on ettevõttest huvitatud kinnisvarafirmad.
  Tarbusil on 20% osalus Emajõe Ärikeskuse ASis, ülejäänud 80% kuulub Estikole. Tarbuse müügiga erastab linn lõplikult seega ka ärikeskusele kuuluva bussijaama.
  «Imelik tundub see, et linn oma 3,6 miljonit krooni väärt osalust Emajõe Ärikeskuses enne Tarbuse müüki välja ei võtnud,» ütles ASi Estiko juht Kalju Hellenurm. «Ma kahtlen, et varsti on see 20% osalus mingi kolmanda firma omandis.»
  Tarbuse omanikevahetus võib kaasa tuua ligi 200 töötaja vallandamise. Osaluse ostu-müügitingimused kohustavad uut omanikku tagama kolme aasta jooksul pärast lepingu sõlmimist tööhõive praegusest viiesajast töötajast vähemalt kolmesajale ja jätkama tegevust bussiettevõttena viie aasta jooksul. Tingimustes ei ole öeldud, mis mahus peab vedu toimuma.
  Autor: Anu Jürisson
 • Hetkel kuum
Enn Listra: vanasse jõkke astuda ei saa. Ega tohi
Oleme jõudnud hetke, kus kunagine häda ja viletsus on meelest läinud ning näeme üha enam kiusatust sekkuda vabasse avatud turgu, kirjutab TalTechi majandusteaduskonna dekaan Enn Listra Äripäeva essees.
Oleme jõudnud hetke, kus kunagine häda ja viletsus on meelest läinud ning näeme üha enam kiusatust sekkuda vabasse avatud turgu, kirjutab TalTechi majandusteaduskonna dekaan Enn Listra Äripäeva essees.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturud kerkisid, Nasdaq sai kirja uhke tõusunädala
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Madis Müller: juht saavutab tulemusi läbi teiste inimeste "Juhi juttude" intervjuu!
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Tähelepanu Lätis liigeldes: naaberriik paneb püsti keskmise kiiruse kaamerad
Läti paneb parasjagu püsti esimesi keskmise kiiruse kaameraid, mis hakkavad trahve tegema märtsis, kirjutas Läti rahvusringhääling.
Läti paneb parasjagu püsti esimesi keskmise kiiruse kaameraid, mis hakkavad trahve tegema märtsis, kirjutas Läti rahvusringhääling.

Olulisemad uudised

Selgusid Eesti parimad iduettevõtted ja asutajad
Täna õhtul selgusid Eesti Startup Auhindade saajad, kes on möödunud aasta maailmamuutvad ja edukad iduettevõtted, investorid ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad, teatasid LIFT99 ja Eesti Asutajate Selts.
Täna õhtul selgusid Eesti Startup Auhindade saajad, kes on möödunud aasta maailmamuutvad ja edukad iduettevõtted, investorid ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad, teatasid LIFT99 ja Eesti Asutajate Selts.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.