11. mai 1999 kell 22:00

Riigikogu määras hasartmängumaksu jagajad

Otsuse kohaselt kuuluvad nõukogusse riigikogu liikmed Küllo Arjakas, Mart Meri, Mart Siimann ja Tiit Sinissaar, rahandusministeeriumi eelarveosakonna sotsiaalkulude talituse juhataja Saida Ausing, sotsiaalministeeriumi asekantsleri kohusetäitja Valdeko Paavel, haridusministeeriumi noorsoo ja huvihariduse osakonna juhataja Toivo Sikk, kultuuriministeeriumi asekantsler Henn Vallimäe ja keskkonnaministeeriumi kantsler Sulev Vare.

Rahanduskomisjoni algatatud hasartmängumaksu seaduses sätestatud toetuste andmise nõukogu moodustamise otsuse poolt oli 79 riigikogu liiget, vastu ja erapooletuid ei olnud. Nõukogu oli vaja uuendada seoses muudatustega riigikogu komisjonides ja ministeeriumide koosseisudes.

Seaduse järgi kasutatakse õnnemängu, osavusmängu, kihlveo ja totalisaatori korraldamisest riigieelarvesse laekuvast hasartmängumaksust 63 protsenti laste, perede, vanurite ja puuetega inimestega otseselt seotud programmide ja ürituste toetamiseks.

Loteriide korraldamisest laekuvast hasartmängumaksust läheb 50 protsenti kultuuri-, spordi-, teadus-, haridus-, meditsiini-, sotsiaalhooldus- ja keskkonnaprogrammide ning -ürituste toetamiseks.

Toetused otsustab nõukogu, mille liikmeskonna määrab riigikogu ja millesse kuulub neli riigikogu liiget ning üks haridusministeeriumi, üks keskkonnaministeeriumi, üks kultuuriministeeriumi, üks rahandusministeeriumi ja üks sotsiaalministeeriumi esindaja.

Autor: BNS

Hetkel kuum