• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riigikogu määras hasartmängumaksu jagajad

  Otsuse kohaselt kuuluvad nõukogusse riigikogu liikmed Küllo Arjakas, Mart Meri, Mart Siimann ja Tiit Sinissaar, rahandusministeeriumi eelarveosakonna sotsiaalkulude talituse juhataja Saida Ausing, sotsiaalministeeriumi asekantsleri kohusetäitja Valdeko Paavel, haridusministeeriumi noorsoo ja huvihariduse osakonna juhataja Toivo Sikk, kultuuriministeeriumi asekantsler Henn Vallimäe ja keskkonnaministeeriumi kantsler Sulev Vare.
  Rahanduskomisjoni algatatud hasartmängumaksu seaduses sätestatud toetuste andmise nõukogu moodustamise otsuse poolt oli 79 riigikogu liiget, vastu ja erapooletuid ei olnud. Nõukogu oli vaja uuendada seoses muudatustega riigikogu komisjonides ja ministeeriumide koosseisudes.
  Seaduse järgi kasutatakse õnnemängu, osavusmängu, kihlveo ja totalisaatori korraldamisest riigieelarvesse laekuvast hasartmängumaksust 63 protsenti laste, perede, vanurite ja puuetega inimestega otseselt seotud programmide ja ürituste toetamiseks.
  Loteriide korraldamisest laekuvast hasartmängumaksust läheb 50 protsenti kultuuri-, spordi-, teadus-, haridus-, meditsiini-, sotsiaalhooldus- ja keskkonnaprogrammide ning -ürituste toetamiseks.
  Toetused otsustab nõukogu, mille liikmeskonna määrab riigikogu ja millesse kuulub neli riigikogu liiget ning üks haridusministeeriumi, üks keskkonnaministeeriumi, üks kultuuriministeeriumi, üks rahandusministeeriumi ja üks sotsiaalministeeriumi esindaja.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.